info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > wallen en kringen camoufleren met de juiste make-up
Wallen en kringen camoufleren met de juiste make-up
vrijdag 4 april 2014, 16:45 uur
wallencover, fotolia
Wallen en kringen onder je ogen. Vaak vallen ze voor andere mensen niet eens zo erg op, maar voor jezelf wel. Als je die wallen niet zou hebben zou je een stuk beter in je vel zitten, toch? Vooral aan wallen kan je, chirurgische correctie daargelaten, niet heel veel doen. Maar gelukkig is er altijd nog make-up en als je die op de juiste manier aanbrengt, zie je er al meteen een stuk frisser uit.

Wallen versus kringen

Eerst nog maar eens gezegd: wallen en donkere kringen onder je ogen zijn twee verschillende dingen. Donkere kringen herken je meestal als blauwpaarse kringen onder je ogen die erger zijn wanneer je weinig hebt geslapen. Wallen zijn de verdikkingen en verzakkingen onder je ogen. Als je ‘vochtwallen’ hebt, zal je die meestal ‘s ochtends hebben en die worden dan in de loop van de dag minder. Als er sprake is van vetophoping dan heb je altijd een wat dikker gedeelte onder je ogen. Als je ouder wordt zul je ook zien dat dit meer wordt.

Helaas is doorgaans niet zo dat als je beter slaapt of meer water drinkt je wallen vanzelf verdwijnen. Het is veeleer ook een genetische kwestie. Meer drinken is niettemin goed voor de huid, je grootste orgaan, dat veel water nodig heeft. Slapen zorgt voor rust en herstel.

Make-up

Als je grote donkere kringen onder je ogen hebt kun je goed dekkende concealer gebruiken. Zijn je wallen erg blauw? Kies dan een concealer met een goede rode ondertoon, die goed dekkend is. Smeer altijd eerst oogcrème onder je ogen en daarna de concealer met een kloppende beweging. Zo klop je de concealer in je huid. Vervolgens breng je een laagje poeder over de concealer om het af te poederen en daarna gebruik je jouw favoriete foundation. Deze kan je aanbrengen met een kwast of met je vingers. Ook hierna poeder je de foundation af zodat je huid niet zo glimt.

Als je ‘dikke’ wallen hebt kan je die camoufleren met een concealer die net een tintje lichter is dan de rest van je gezicht is. Hierdoor lijk je frisser en wakkerder. Hierna kan je altijd weer je foundation aanbrengen en afpoederen.

Vochtwallen

Heb je vaak last van vochtwallen? Deze wallen zijn lasting te camoufleren, maar ze worden in de loop van de dag wel minder. Probeer wat meer water te drinken, en meer producten waar antioxidanten in zitten, zoals groene thee. Eet ook veel groente en fruit. Zorg voor een gezonde levenstijl en je zal zien dat het minder wordt.