Magazine

Beklim ’s werelds hoogste bergen in Google Street View

Je dagelijkse beslommeringen en fysieke conditie zullen je er waarschijnlijk van weerhouden om eens een berg te beklimmen. Maar ach, ook de toppen van de Mount Everest en de Kilimanjaro bereik je tegenwoordig gewoon vanuit je luie kantoorstoel. Je raadt het al: de dames en heren van Google Maps & Street View zijn weer eens op avontuur gegaan. Ze beklommen voor jou vier van de hoogste bergen ter wereld, zodat jij je in enkele muisklikken 'on top of the world' kan wanen.

 

Google lijkt vastberaden om zowat elke vierkante centimeter van onze aardkloot in kaart en beeld te brengen. Zo werden eerder al 132 wereldwonderen op de foto gezet en ging Google zelfs kopje onder in enkele zeeën en oceanen. De zoekmachinegigant durft het echter ook hogerop te zoeken. In 2011 trok een team van Google-medewerkers de bergen in. Met slechts een simpele digitale camera op zak werden vier van de Seven Summits aangedaan, oftewel de hoogste bergen van elk continent. Dankzij Google Maps kan jij deze knotsen nu ontdekken zonder je te hoeven bekommeren om lawines, aardverschuivingen, kloven en andere gevaren die bergbeklimmers zoal tegenkomen.

 

Op expeditie

 

Start je avontuur in Tanzania op de Kilimanjaro, de slapende vulkaan die met zijn ontzagwekkende 5895 meters bekend staat als het Dak van Afrika. Bovenop de de hoogste vrijstaande berg ter wereld, slechts drie graden ten zuiden van de evenaar, lacht de eeuwige sneeuw je toe.

 


View Larger Map

 

De hoogste berg van het Europees continent is niet de Mont Blanc zoals menigeen denkt, maar de Elbroes, gelegen in het Kaukasusgebergte, in het uiterste zuiden van Rusland. De karakteristieke dubbeltop van deze oude vulkaan reikt tot 5642 meter, ruim 800 meter hoger dan de hoogste berg van de Alpen. En óp die top wacht je een adembenemend uitzicht.

 


View Larger Map

 

De Mount Everest ligt in de Himalaya op de grens van Nepal en Tibet. Met 8848 meter oftewel bijna 9 kilometer (!) de hoogste berg ter wereld. We konden dit wonder al eens van heel dichtbij bekijken dankzij deze panoramafoto. Dankzij Google kan je nu zelfs virtueel over de rotsen klauteren.

 


View Larger Map

 

De Aconcagua, gelegen in de Andes, in Argentinië, is met zijn 6962 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent. Hij schijnt relatief makkelijk te beklimmen te zijn, maar beter navigeer je door de fraaie plaatjes die het dappere Google-team voor jou geschoten heeft.

 


View Larger Map

 

Op deze pagina vind je de hele galerij van 'top'-locaties die Google in beeld heeft gebracht. 

Laatste reacties