Magazine

AirPano.com: ’s werelds mooiste plekjes in 360 graden

Om iets van de wereld te zien, hoef je de deur niet meer uit. Via Google Streetview beland je in bijna elke straat in Amerika en Europa, terwijl sites als Arounder.com en Panoramas.dk je de mooiste locaties voorschotelen in de vorm van panoramafoto's. Sightseeing vanuit je luie zetel dus. Onze nieuwste ontdekking op dit gebied heet AirPona.com, een non-commerciële webstek uit Rusland met een collectie spectaculaire panoramafoto's. Het beste van de wereld in 360 graden.

 

Sfeer proeven

 

Wees gerust, AirPano.com is er niet alleen in het Russisch: zie de taalknop Engels rechts bovenaan. En heb je Google's Toolbar, dan vertaal je de site met één klik naar het Nederlands. Het zijn echter de beelden die op deze site het hoogste woord voeren. Je vindt er namelijk een collectie van bijna 70 wel héél fraaie panoramafoto's, waarmee je de hotspots van onze aardkloot kan ontdekken in 360 graden, alsof je er middenin staat. Om jou de sfeer van de locaties optimaal te laten proeven, krijg je er ook steeds een passend muziekje bij.

 

Adembenemend

 

AirPona is het werk van een groepje fotofanaten uit Moskou. Ze schieten de panorama's vanuit helicopters, luchtbanonnen en radiografisch bestuurbare vliegtuigjes. De beeldcollectie bestrijkt inmiddels zo'n 50 plaatsen in de wereld, gaande van Moskou naar Brazilië, van San Francisco naar Dubai en van onder water tot hoog in de Alpen. Ook het Twaalf Apostelen National Park in Australië is adembenemend en heb je ooit geweten dat Sint Petersburg zo kleurrijk is?

 

Sint Petersburg

 

Nog niet genoeg?

 

Kan je geen genoeg krijgen van dit soort fotografische hoogvliegers, kijk dan ook eens in onze webgids panoramafoto's, in het bijzonder de gigapixels aan de rechterkant. En verken je de wereld graag via Google Streetview, check dan zeker eens hun Galerij. Want behalve de doodgewone straat, deed Google bijvoorbeeld ook wereldberoemde monumenten aan, evenals culturele plekken uit de werelderfgoedlijst van UNESCO, beroemde parken en bekende sportlocaties. Afgelopen werd daar nog een reeks bijzondere locaties in Nederland aan toegevoegd.  Jammer genoeg zijn er nog steeds geen Streetview-beelden van België, laat staan van toeristische plekpleisters in ons land. Maar ach, wat let je om er dit weekend eens op uit te trekken en al dat moois in het écht te aanschouwen?

Laatste reacties