Magazine

5 van de beste mobiele Twitter-apps

De officiële Twitter-applicatie ziet er stijlvol uit en doet wat nodig is: Twitteren. De app biedt echter weinig extra’s en er valt maar weinig te personaliseren. Vandaar dat app-ontwikkelaars alternatieven hebben vervaardigd die allerlei interessante mogelijkheden bieden voor de fervente Twitteraar. We zetten vijf van de beste Twitter-aps voor je op een rij.

  

Tweetbot

 

Tweetbot is een van de best beoordeelde en populairste mobiele Twitter-apps die er zijn. De interface vereenvoudigt bijna elke functie, waardoor je zelfs meerdere tijdlijnen kan bouwen en gemakkelijk kan schakelen tussen de tijdlijnen. Ook heeft de app ingebouwde ondersteuning voor GIPHY, wat het gemakkelijk maakt om GIFs aan tweets toe te voegen. Tweetbot is sinds begin dit jaar niet meer gratis (je betaalt € 0,99 per maand of € 6,49 per jaar), maar volgens menige gebruiker is dat het zeker waard. Er is ook een gratis versie, maar die is read-only. Niettemin een optie voor mensen die alleen maar lezen en toch niet actief meedoen op Twitter. Tweetbot is wel enkel beschikbaar voor iOS.

 

Download voor iOS.

 

 

Plume

 

Plume is een van de beste Twitter Android-apps die er zijn. De app, vroeger Touiteur geheten, heeft de tand des tijds doorstaan: terwijl andere clients komen en gaan, wordt Plume nog steeds onderhouden en bijgewerkt. Plume bevat de krachtige functies van Twitters eigen app, maar dan met een compleet andere, gebruiksvriendelijke interface, die je geheel naar eigen hand kan zetten. Ook kent de app een uitstekende verversingssnelheid.

 

Download voor Android.

 

 

UberSocial

 

Ook UberSocial is een app die heel wat meer te bieden heeft dan de app van Twitter zelf. UberSocial biedt onder meer automatische integratie van Facebook, het dempen van accounts zonder ze te hoven blokkeren, een regionale trendzoeker, het zoeken naar Twitteraars bij jou in de buurt en het beheren van meerdere accounts tegelijk. De app is bovendien gratis en zowel beschikbaar voor iOS als Android.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

HootSuite

 

HootSuite is vooral gekend als gebruiksvriendelijke desktop client voor allerlei soorten beheer van sociale media, waaronder Facebook. Instagram en Twitter. De client is echter ook als mobiele app beschikbaar, voor zowel iOS als Android. Daarmee kan je in principe alles doen wat de desktop-app biedt, inclusief tweets plannen, meerdere gebruikers beheren, eenvoudig tweets opstellen en zelfs al je analyses bijhouden. En je kan er dus ook je eventuele anders social media-accounts mee beheren. Één nadeel: de handigste functies bevinden zich achter de betaalmuur.

 

Download voor iOS of Android.

 

 

Twitterrific

 

Twitterrific staat bekend om zijn elegante ontwerp, zonder daarbij in te boeten aan functionaliteit. En het is de enige Twitter-app in deze lijst die werkt met de Apple Watch. Twitterrific wordt geleverd met een volledige lijst met functies waar elke Twitteraar van kan profiteren, waaronder volledige ontwerpkleuraanpassing, uitstekende hashtag- filteropties voor je tijdlijn, ingebouwde pushmeldingen, voice-over-ondersteuning en nog veel meer.

 

 

Download voor iOS.

Laatste reacties