Magazine

Nieuw op WhatsApp: verdwijnende foto’s en video’s

Gebruikers van WhatsApp kunnen voortaan foto’s en video’s versturen die verdwijnen nadat de ontvanger ze heeft bekeken. Dat meldt Facebook, het moederbedrijf van de berichtendienst. De optie heet ‘eenmalige weergave’ en is vergelijkbaar met de verdwijnende foto’s in bijvoorbeeld Instagram en Snapchat. Je hebt er de laatste nieuwe versie van WhatsApp voor nodig.Privacy

 

Met de dienst moeten gebruikers volgens Facebook “meer controle over hun privacy” krijgen. Bovendien, zegt het bedrijf, voorkomt het dat onnodig veel opslagcapaciteit ingenomen wordt door via de app verstuurde foto’s en video’s. “Op veel telefoons blijft een foto die je genomen hebt voor eeuwig in je fotoalbum,” aldus Facebook. “Maar niet alles wat we delen hoeft permanent opgeslagen te worden.” Vanwege dat laatste werd vorig jaar ook al de functie verdwijnende berichten gelanceerd.

 

Hoe het werkt

 

Met de eenmalige weergave wordt een foto of video pas geopend als de ontvanger er zelf op tikt. Nadat het beeld wordt gesloten, is het niet nog eens te bekijken. In het WhatsApp-gesprek komt in plaats daarvan een herinnering te staan dat de foto of video al is geopend.

 

Om de functie te gebruiken, open je een WhatsApp-gesprek en selecteer je een foto of video, of maak je er een met de WhatsApp-camera. Kies rechts van het tekstvak onder in beeld voor het icoontje met ‘1’ erin. Verstuur de foto of video.

 

 

Een foto of video met eenmalige weergave moet binnen veertien dagen worden geopend, anders vervallen de beelden.

 

Screenshot

 

Hoewel de beelden uit het gesprek verdwijnen, raadt WhatsApp wel aan om ze enkel te sturen naar mensen die de gebruiker vertrouwt. De ander kan namelijk nog wel een screenshot of schermopname maken. Daarvan ontvangt de verzender geen melding.

 

Beschikbaarheid

 

Eenmalige weergave is inmiddels wereldwijd beschikbaar in de meest recente versie van WhatsApp, 2.21.16.1.

Laatste reacties