Magazine

De beste online cadeauwinkels van België

Een van de voordelen van online winkelen is dat je veel gemakkelijker een cadeau voor iemand kan scoren. Gewoon vanuit je luie zetel, zonder de ene na de andere winkel te hoeven binnenlopen. Zo bestaan er speciale cadeausites waar je desgewenst gepersonaliseerde kaarten en cadeaus kan maken. Of webshops vol met handige en knotsgekke gadgets waarvan je het bestaan niet kende. De websites van algemene shops bieden je daarnaast vaak handige zoekfaciliteiten en inspiratietips om uit hun collectie geschikte geschenken op te vissen. We zetten de zes beste cadeausites van België voor je op een rij.

 

Greetz.be

 

Greetz is in de Benelux een van de grootste websites voor gepersonaliseerde cadeaus. Je vindt er een groot assortiment (foto)kaarten, dagverse bloemen en planten, dranken, chocolade en helium ballonnen. Het in Amsterdam gevestigde Greetz bestaat als sinds 2004 in Nederland, en opende in september 2014 een website specifiek voor België. Sinds eind 2017 is de cadeauservice ook actief in Groot-Brittannië, en dit jaar staan Duitsland en Frankrijk op de rol. BeCommerce-gecertificeerd.

 

 

Gift.be

 

Gift.be was in 1997 (!) de eerste online giftshop in België. Meer dan 20 jaar na de oprichting bestaat de site nog steeds, al is het assortiment geschenken intussen fors uitgebreid. Waar veel cadeaushops inzetten op gepersonaliseerde (foto)cadeaus, is Gift.be van oudsher gespecialiseerd in de meer Bourgondische presentjes: champagne en wijn, delicatessen, fruit en chocolade. Maar ook dagverse bloemen, beauty- en wellnesspakketten, en trendy mode- en interieuraccessoires. Het bedrijf heeft een eigen designteam dat geschenken en verpakkingen ontwerpt. Bestellen vóór 15.00 uur (op vrijdag vóór 13.00 uur) betekent levering de volgende dag. Vanaf een aankoopbedrag van € 50 doen ze dat gratis.

 

 

CoolGifts.com

 

Heb je geen idee wat te kopen voor die vriend of vriendin, dan neem je best eens een kijkje op CoolGift.com. Deze webshop uit het Limburgse Hechtel herbergt honderden originele, leuke, handige en soms gewoon grappige gadgets in uiteenlopende prijsklassen. Van een richtingaanwijzer voor op de fiets tot een blikjespers, van sudoku-toiletpapier tot een bierbrouwpakket, en van schoonmaaksloffen tot een onderwaterlichtshow voor in je ligbad. CoolGift.com werd in 2007 opgericht onder de naam iGadgets.be, aanvankelijk nog als een uit de hand gelopen hobby van eigenaar Jurgen Agten. Inmiddels geniet hij de steun van acht medewerkers om dagelijks de bestellingen in België en Nederland af te werken. BeCommerce-gecertificeerd.

 

 

Bol.com

 

Een goed cadeau vinden kan knap lastig zijn. Bol.com, een van ‘s lands populairste webshops, heeft een speciale pagina vol cadeau-inspiratie. De sectie ‘Cadeaus met karakter’ biedt cadeautips geselecteerd naar karaktereigenschappen: van actieveling tot boekenverslinder.

 

 

De Bijenkorf

 

Warenhuis De Bijenkorf heeft een handige cadeauzoeker op zijn site, waarmee je razendsnel schenkwaardige producten uit hun assortiment kan opsnorren. Je kan zoeken op prijs, op type persoon (gadgetfanaat, huismus, fashionista, foodie, Bourgondiër, …) en/of op moment (verjaardag, huwelijk, housewarming, …).

 

 

Smartphoto

 

Het afdrukken van digitale kiekjes is populairder dan ooit, mede doordat er steeds meer mogelijkheden zijn. Naast standaard fotoprints kan je in handomdraai persoonlijke wenskaarten, posters, canvassen, kalenders, stickers en geschenken laten maken. Bij dat laatste moet je denken aan kussens, iPhone-hoesjes, mokken, onderzetters en t-shirts. Er bestaan in ons land diverse fotoservices waar je dat online kan laten doen. Smartphoto (in vroeger tijden Extrafilm geheten) is een van de grootste. BeCommerce-gecertificeerd.

 Laatste reacties