Magazine

Enlight: misschien wel de beste fotobewerkingsapp

enlight-logoOm je selfies en ander belangrijk fotomateriaal op te kalefateren, bestaan er legio gratis editing apps. Snapseed bijvoorbeeld, Repix en niet in de laatste plaats Photoshop Express. Stuk voor stuk prima apps, met vele mogelijkheden. Toch willen ware fotofanaten steeds meer. Meer geavanceerde functionaliteiten, meer effecten, meer filters, enzovoort. Ben jij zo’n fanaat en beschik je over een device met iOS, dan kunnen we je Enlight aanbevelen. Helaas, geen gratis app, maar voor vier euro heb je dan wel een applicatie die geavanceerde technologieën biedt waar zelfs professionele designers hun vingers bij aflikken.

 

enlight-screenshots

 

Enlight, van de makers van gezichtenverfraaier Facetune, is een uiterst veelzijdige app, waarvan je de vele mogelijkheden gaandeweg zult ontdekken. Zodra je de app opent, kan je kiezen uit tien bewerkingscategorieën, elk met weer een paar subonderdelen.

 

Buiten de geijkte gereedschappen die je van een editing app mag verwachten (belichting, kleurcorrecties, bijsnijden, kaders, filters enzovoort) bevat de Enlight een reeks vernuftige functies waarmee je je foto op een professionele manier kan veranderen. De meest interessante:

 

De mixer-tool waarmee je meerdere foto’s met elkaar kunt combineren

 

mixer

 

De refit-tool waarmee objecten dichter bij elkaar kunt zetten

 

refit

 

De target-tool waarmee je een bepaald stukje van je foto kan bewerken

 

target

 

De reshape-tool waarmee je de vorm van een object kunt veranderen

 

reshape

 

De skew-tool waarmee je correcties kan aanbrengen in het perspectief van een foto

 

skew

 

De tiltshift-tool, die net wat geavanceerder is dan die in andere editing apps

 

tiltshift

 

Een beetje spelen met deze gereedschappen leert dat ze handig en eenvoudig in gebruik zijn én verbluffend goede resultaten geven. Dit alles gegoten in een fraaie gebruikersinterface maakt van Enlight een niet te missen fotobewerkingsapp die de eenmalige investering van vier euro alleszins waard is.

 

Enlight is compatibel met iPhone, iPad, en iPod touch. Downloaden kan hier.

Bronnen: Tech Insider, iPhone Photography School

Laatste reacties