Magazine

Facebook: nieuw ontwerp, mét donkere modus

We moeten nog heel even geduld hebben, maar het gloednieuwe ontwerp voor de webversie van Facebook is in aantocht. Tegen de lente moet de nieuwe look een feit zijn, belooft het sociaalmediabedrijf. Met die versie wordt het voor het eerst mogelijk om een door Facebook ondersteunde donkere modus te gebruiken. Een donkere modus is naar verluidt beter voor je ogen, beter voor je nachtrust én ze bespaart batterij.

 

Rustiger en overzichtelijker

 

De nieuwe webversie van Facebook, te gebruiken op desktopcomputers, belooft een pak rustiger en overzichtelijker te worden dan wat we van de profielenreus gewend zijn.

 

Hieronder een voorsmaakje van hoe de startpagina er straks uit gaat zien: veel wit en grijs, met slechts wat blauwe accenten, veel ruimte, less is more. En met de iconen die Facebook al geruime tijd in de mobiele versies gebruikt.

 

 

Donkere modus

 

En de donkere modus oogt dan als volgt.

 

 

Eens je de keuze voor de donkere modus hebt gemaakt, krijg je die standaard voorgeschoteld. Uiteraard kan je desgewenst weer naar de lichte versie switchen.

 

WhatsApp en Instagram

 

Ook WhatsApp, eveneens aan Facebook toebehorend, komt binnenkort met een donkere modus, welke momenteel onder een beperkt aantal gebruikers getest wordt.

 

Voor Instagram, die andere Facebook-telg, is er al een tijdje een donkere modus beschikbaar. Daartoe moet je simpelweg de donkere modus activeren in de instellingen van je iPhone of Android-apparaat.

Laatste reacties