Magazine

Tip: afbeeldingen rechtstreeks bewerken vanuit WhatsApp

Als je via WhatsApp een afbeelding krijgt doorgestuurd, kan je die voortaan rechtstreeks bewerken vanuit een gesprek, en je bewerkte versie direct delen met je contactpersoon. Je hoeft het bestand dus niet meer eerst op te slaan in je cameraroll en vervolgens door middel van een andere app bewerken. De functionaliteit komt met de nieuwste versie van het chatprogramma, 2.19.100, die ook nog wat andere aanpassingen bevat.

  

Zo werkt het

 

Om een afbeelding in een chat te bewerken, tik je erop zodat de afbeelding wordt uitgelicht. Tik vervolgens op het teken-icoon, het kronkelende lijntje onderin beeld. WhatsApp biedt je nu een aantal eenvoudige bewerkingsmogelijkheden, zoals bijsnijden, tekenen en tekst toevoegen. Als je klaar bent, kun je het bewerkte bestand direct delen in het gesprek via de welbekende verzendknop. De bewerkfunctie werkt zowel in individuele gesprekken als groepsgesprekken.

 

 

Je hebt hier dus wel minimaal versie 2.19.100 van WhatsApp voor nodig. Om te controleren welke versie je hebt, ga je naar Instellingen > Help. Bovenaan, onder “WhatsApp”, staat het nummer van de huidige versie.

 

Andere nieuwigheden

 

Er zitten nog wat andere, kleine aanpassingen in de nieuwste WhatsApp-versie. Zo kan je de stijl van het lettertype in de camera wijzigen door op het T-icoon te tikken.

 

Daarnaast kan je nu rechtstreeks vanuit een pushmelding naar spraakberichten luisteren. Dit doe je door op de afspeelknop te drukken en deze even ingedrukt te houden. Zo kan je luisteren zonder de WhatsApp-app te openen.

 

Binnenkort dark mode en zelfvernietigende berichten?

 

Een aantal andere, langverwachte functionaliteiten laat voorlopig nog op zich wachten. Zo werkt WhatsApp aan een dark mode-functie, die gebruikers in staat stelt donkere kleuren in te stellen ter bescherming van de ogen.

 

Daarnaast heeft het bedrijf een optie ontwikkeld om chatberichten vanzelf te laten verdwijnen. Deze verkeert nog in een testfase, maar is wel al beschikbaar in versie 2.19.275 van de Android-versie van WhatsApp, zij het alleen in groepschats. Het is de bedoeling dat je straks ook in privégesprekken berichten na bijvoorbeeld een uur kunt laten verdwijnen, zodat ze definitief uit de chatgeschiedenis zijn gewist.

 

Het is wel al enige tijd mogelijk om berichten handmatig uit gesprekken te verwijderen.

Laatste reacties