Magazine

Hoelang kunnen Instagram-video’s zijn?

Instagram is natuurlijk vooral geliefd voor het plaatsen van foto’s, maar je kan op de applicatie ook je video’s kwijt. Het delen van video’s kent wel zijn beperkingen, zowel voor het plaatsen van een reguliere video als voor een verhaal. Maar er zijn ook mogelijkheden om lange video’s te plaatsen.Hoelang Instagram-video’s kunnen zijn

 

Wanneer je een video opneemt via de Instagram-app met behulp van het cameratabblad, stopt deze automatisch met opnemen na 60 seconden. Als je besluit een vooraf opgenomen video van je apparaat te selecteren, kan je op Instagram alleen de eerste 60 seconden van de video gebruiken en de rest afsnijden.

 

Instagram neemt standaard de eerste 60 seconden van een video. Wil je een ander gedeelte van een video plaatsen, dan moet je de video vooraf bijsnijden door middel van een video-bewerkingstool.

 

Instagram-video’s moeten minimaal drie seconden lang zijn.

 

Hoelang video’s in verhalen kunnen duren

 

Video’s die je in je verhalen plaatst, kunnen maximaal 15 seconden lang zijn (zonder gespecificeerde minimumlengte). Als je clip langer is, dan wordt deze in meerdere secties van 15 seconden gesplitst. Livevideo’s kunnen maximaal een uur duren.

 

Videoverhalen verdwijnen automatisch na 24 uur. Wil je ze langer bewaren, voeg het verhaal dan toe Verhaalhoogtepunten.

 

Lengte van video’s voor IGTV

 

IGTV (Instagram TV) is een manier om binnen de Instagram-app lange video’s te posten en te delen met je volgers. Video’s die op IGTV worden gedeeld, mogen maximaal 10 minuten lang zijn en minimaal 1 minuut. Gebruikers met veel volgers of geverifieerde accounts kunnen video’s van maximaal 60 minuten delen. Ze moeten dat echter vanaf een desktopcomputer doen en niet vanaf een mobiel apparaat.

 

Hoewel IGTV een op zichzelf staande app is, heb je deze niet nodig om je IGTV-video’s te posten. Je kan dit namelijk doen vanuit de Instagram-app door op je profielpagina op de + rechtsboven te tikken en vervolgens op IGTV.

Laatste reacties