Magazine

Tip: meerdere accounts beheren op Instagram

Steeds meer mensen onderhouden meerdere Instagram-accounts. Naast een persoonlijk account worden er accounts voor het werk of een hobby gecreëerd. Of een account dat volledig aan de baby of hond is gewijd. In vroeger tijden was dat best een gedoe, want je moest je voor elk account apart registreren. Dat betekende dat je je steeds weer moest af- en aanmelden met verschillende inlogcodes. Gelukkig kan je tegenwoordig meerdere accounts onder dezelfde inlogcodes, waardoor je makkelijk tussen die accounts kan schakelen. We leggen je uit hoe je dat doet.

  

Extra account aanmaken

 

Om een extra Instagram-account aan te maken, volg je slechts deze stappen. Je kan maximaal vijf accounts toevoegen.

 1. Ga naar Instellingen (het tandwielicoontje binnen het hoofdmenu);
 2. Scrol omlaag en tik op Account toevoegen;
 3. Tik op Nieuw account aanmaken;
 4. Kies een gebruikersnaam en volg de vervolgstappen.

 

Wil je een ander, reeds bestaand account toevoegen aan je huidige account, tik dan bij stap 3 op Aanmelden bij bestaand account en vul de gegevens in.

 

 

Lukt het niet om meerdere accounts toe te voegen of zie je de optie niet staan? Verwijder de Instagram-app dan van je apparaat en download en installeer deze opnieuw. Het probleem zal dan waarschijnlijk zijn opgelost.

 

Schakelen tussen accounts

 

Schakelen tussen de accounts die je beheert gaat heel eenvoudig:

 1. Ga naar je profiel (de hoofdpagina van je actieve account);
 2. Tik op je gebruikersnaam bovenaan het scherm;
 3. Tik op het account waarnaar je wilt overschakelen.

 

Je kan ook rechtsonder op de thumbnail tikken en die even vasthouden. Op deze manier kan vanuit eender welke pagina binnen de app direct overschakelen.

 

Let er uiteraard op dat je geen inhoud op het verkeerde account plaatst. Door voor je accounts verschillende profielfoto’s te gebruiken kan je je niet zo snel vergissen, aangezien een thumbnail toebehorend aan het actieve account steeds zichtbaar is in de navigatiebalk.

 

Het is mogelijk om per account in te stellen of het openbaar (voor iedereen zichtbaar) of privé (alleen zichtbaar voor vrienden) moet zijn.

 

Inhoud plaatsten op meerdere accounts tegelijk

 

Wil je een bericht op meerdere van je accounts tegelijk laten verschijnen? Dan kan. Die mogelijkheid krijg je nadat je een foto of video hebt geüpload en eventueel bewerkt. Onder het onderschrift vind je dan de optie Plaatsen op meerdere accounts.

 

Het is niet mogelijk om per account een onderschrift op te geven. Wil je dat toch, dan zal je de inhoud op elk account afzonderlijk moeten plaatsen of aanpassen.

 

Pushmeldingen

 

Als je meerdere accounts hebt, kan je per account instellen of en welke pushmeldingen je wilt ontvangen (zie Instellingen > Meldingen).

 

Ontvang je meldingen van meerdere accounts, dan staat bij iedere melding tussen haakjes om welk account het gaat. Zo kan je de notificaties van verschillende accounts makkelijk herkennen.

 

Om pushmeldingen te kunnen ontvangen, van één of meerdere accounts, moet je in de instellingen van je telefoon berichtgeving van Instagram toestaan.

 

Extra Instagram-accounts verwijderen

 

Om een extra account te verwijderen, terwijl je je andere account(s) behoudt, zal je alsnog een aparte login voor dat extra account moeten creëren. Dat doe je als volgt:

 1. Ga naar Instellingen;
 2. Ga onderaan naar Aanmeldgegevens;
 3. Tik op het extra account dat je wilt verwijderen.
 4. Maak een wachtwoord aan voor dat account.
 5. Ga via een webbrowser naar https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/.
 6. Voer je wachtwoord opnieuw in en bevestig.

 

Laatste reacties