Magazine

Retoucheer je foto’s in één klik

Wie aan foto’s bewerken denkt, denkt ogenblikkelijk aan Photoshop. Maar waar (het dure) Photoshop je confronteert met een overkill aan mogelijkheden, bestaan er ook heel wat (gratis) web-alternatieven die niet zo uitgebreid zijn en toch volstaan voor de meest voorkomende bewerkingen. Ingewikkeld zijn die tools allerminst. Sterker nog, wij kennen twee webapplicaties waarbij één enkele muisklik genoeg is om je slecht belichte kiekje te transformeren naar een sfeervolle prent. Of om die pukkels en wallen te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

1. Enhance.Pho.to

 

Via de Smart Fix-tool van foto-editor-verzamelsite Pho.to kan je je foto’s in een handomdraai verbeteren. Na het uploaden van je kiekje pakt deze tool onder meer belichting, rode ogen en kleurverzadiging aan. Eenmaal gereed, kan je er nog voor kiezen een aantal bewerkingen die de foto niet nodig heeft uit te schakelen. Enhance.Pho.to biedt ook de mogelijkheid je foto te delen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

 

 

2. Pink Mirror

 

Mannen, laat jullie niet afschrikken door het meisjesachtige karakter van Pink Mirror! Net als Pictreat is ook deze site bedoeld voor het opfrissen van portretfoto’s. Vlekjes en pukkeltjes worden weggewerkt, de huid geëgaliseerd en rimpels gereduceerd. Dat alles in luttele seconden en zonder dure antirimpelcrème. Je kan je verbeterde ik meteen downloaden of posten op Facebook. En nu maar wachten op de vele Vind ik leuks.

 

Laatste reacties