Magazine

Retoucheer je foto’s in één klik

Wie aan foto's bewerken denkt, denkt ogenblikkelijk aan Photoshop. Maar waar (het dure) Photoshop je confronteert met een overkill aan mogelijkheden, bestaan er ook heel wat (gratis) web-alternatieven die niet zo uitgebreid zijn en toch volstaan voor de meest voorkomende bewerkingen. Ingewikkeld zijn die tools allerminst. Sterker nog, er bestaan webapplicaties waarbij één enkele muisklik genoeg is om je slecht belichte kiekje te transformeren naar een sfeervolle prent. Of om die pukkels en wallen te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wij zetten de beste one click editors voor je op een rij.

 

1. Enhance.Pho.to

 

Via de Smart Fix-tool van foto-editor-verzamelsite Pho.to kan je je foto's in een handomdraai verbeteren. Na het uploaden van je kiekje pakt deze tool onder meer belichting, rode ogen en kleurverzadiging aan. Eenmaal gereed, kan je er nog voor kiezen een aantal bewerkingen die de foto niet nodig heeft uit te schakelen. Enhance.Pho.to biedt ook de mogelijkheid je foto te delen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

 

 

2. Pictreat

 

Op Facebook & co tonen we ons graag van onze beste kant. Soms letterlijk. Foto's selecteren we met beleid. En bij voorkeur werken we ook nog even wat oneffenheden (lees: pukkeltjes en rimpeltjes) weg. PicTreat is daar uitermate geschikt voor. Perfectie bestaat niet, maar PicTreat weet door middel van kleur en belichting het beste uit je foto (en jouw gezicht) te halen. Nadat je je foto hebt geupload wordt deze door PicTreat volautomatisch geretoucheerd. Je huid wordt egaal en glimmend en oneffenheden zijn verdwenen. Op de foto toch. Om de foto te saven moet je wel even registreren. Daarna kan je de foto desgewenst bijsnijden en gelijk uploaden naar Facebook en Twitter. Handig: je kan ook direct je bestaande profielfoto van Facebook importeren, retoucheren en weer exporteren.

 

 

3. Picfull

 

Picfull biedt je 18 kant-en-klare filters waarmee je van een doodgewone prent iets bijzonders kan maken. Vooral met de effecten Yellow, Sepia en Vintage Dark kan je een mooi (al dan niet retro-achtig) resultaat bereiken. Eén klik is voldoende, maar het is wel mogelijk – en vaak ook nodig – om een effect naar eigen smaak bij te regelen. Tevreden? Dan kan je het resultaat saven en je foto gelijk downloaden, e-mailen of uploaden naar Facebook en Twitter.

 

 

4. Pink Mirror

 

Mannen, laat jullie niet afschrikken door het meisjesachtige karakter van Pink Mirror! Net als Pictreat is ook deze site bedoeld voor het opfrissen van portretfoto's. Vlekjes en pukkeltjes worden weggewerkt, de huid geëgaliseerd en rimpels gereduceerd. Dat alles in luttele seconden en zonder dure antirimpelcrème. Je kan je verbeterde ik meteen downloaden of posten op Facebook. En nu maar wachten op de vele Vind ik leuks.

 Laatste reacties