Magazine

De 5 beste sites om grappige foto’s en effecten te maken

Was je in het predigitale tijdperk nog aangewezen op fotostickers om je foto’s op te leuken, nu heb je mogelijkheden te over om grappige effecten aan je foto’s toe te voegen. Je hoofd op een tijdschriftcover of bankbiljet, een celebrity die jouw foto vasthoudt, je gezicht getatoeëerd op het lichaam van Megan Fox… Het kan allemaal! Leuk voor je profielfoto op Facebook of als hilarische e-card. Wij selecteerden de vijf leukste websites waar je in een handomdraai je alledaagse foto transformeert in een kolderieke prent.

 

Photo Lab (web, iOS, Android)

 

Dankzij kunstmatige intelligentie hoef je geen Photoshop-expert meer te zijn om knappe foto-effecten te creëren. De onderstaande effecten, en vele andere, tover je met één klik of tik tevoorschijn: achtergronden verwijderen en vervangen, je foto omtoveren tot een schilderij, cartoon of ander kunstwerk, je hoofd monteren in een object, dier of ander persoon, kleur- en lichteffecten toevoegen enzovoort. Waar je dat doet? Op de website van Photo Lab, gratis en voor niks. Wil je dit soort fotofratsen op je mobiele telefoon kunnen uithalen, download dan de gratis app voor iOS of Android.

 

 

Photofunia (web, iOS, Android, Windows)

 

Op Photofunia kan je kiezen uit bijna 250 effecten, handig geordend in categorieën. Je hoeft alleen maar een effect te kiezen, een foto van je harde schijf te selecteren, op Go! te klikken en klaar. Je kan de bewerkte foto opslaan, delen via social media of verzenden als e-card. Naast de ludieke effecten kan je ook kiezen uit ‘standaard’ bewerkingen en filters, zoals het welbekende olieverfschilderij en de vintagelook. Onze favoriet: de Fat Maker. Een effect waarmee je in een mum van tijd 50 kilogram aankomt – en gelukkig even snel weer afvalt. Photofunia is er ook als applicatie voor je smartphone. Handig om met je telefoon gemaakte foto’s direct te ‘pimpen’.

 

 

Funny.Pho.to (web, iOS, Android)

 

Keus te over op Funny.Pho.to, want de site laat je kiezen uit liefst 400 special effects: montages, schilderij- en schetseffecten, magazinecovers, cartoons en méér. Voor je het weet sta je op de cover van Playboy of Vogue, ben je een personage uit de film Avatar of prijkt je hoofd op een euro- of dollarbiljet. Ooit willen weten hoe jij eruit zou zien als Bart of Lisa Simpson, of Kyle uit South Park? Ook dat kan.

  

Verder biedt de site je de mogelijkheid foto’s te retoucheren en te restaureren. Er is zelfs een programmaatje voor fotobewerking. Ook hier is het weer simpelweg een kwestie van het gewenste effect kiezen en een foto van je harde schijf of het web selecteren. Voilà tout. Het resultaat kan je downloaden of delen met je vrienden via social media.

 

 

Loonapix (web)

 

Loonapix biedt je iets minder keus dan voorgaande sites, maar dat maakt de site er niet minder leuk op. In drie simpele stappen voorzie je jouw kiekje van een verrassend effect of mooie omlijsting. Voor je het weet staat je afbeelding op een handdoek die de edele delen van vier voluptueuze dames omhult. Naast de nodige foto-effecten biedt de site ook de mogelijkheid een GIF-animatie van je foto te maken of je foto bij te knippen en zo je persoonlijke avatar te creëren. Tot slot kan je een kalender met je eigen foto’s maken. Kies een sjabloon, een achtergrondfoto en voorgrondfoto’s, en klaar is die ludieke verjaardagskalender voor op je toilet.

 

 

Photo505 (web)

 

Op Photo505 vind je zo’n 180 foto-effecten en ruim twee dozijn fotofilters. De meeste effecten zijn invoegingen van je eigen foto in bestaande foto’s, zoals de wereldberoemde foto van het Afghaanse meisje dat ooit de cover van National Geographic Magazine sierde. Ook zijn er de bekende gezichtstransformaties. De website voegt geen revolutionaire nieuwe opties toe, maar is een leuke uitbreiding van het aanbod op voornoemde sites. Onze favoriet? Ons gezicht getatoeëerd op de torso van de appetijtelijke Transformers-ster Megan Fox. Ongeveer net zo geloofwaardig als Paris Hilton die een T-shirt met onze beeltenis draagt, maar ach, even je fantasie de vrije loop laten kan toch geen kwaad?

 

 

Laatst bijgewerkt op maandag 27 november 2022.

Laatste reacties