Magazine

Tip: Facebook-verhalen archiveren

Verhalen delen op Facebook is lang niet zo populair als op Instagram, maar het kan je toch wat extra kijkers opleveren (al was het maar in familiaire kring). Bovendien kan je nu ook, net als in Instagram, diverse filters en effecten op je beelden loslaten. Een andere functionaliteit zit wat verstopt, maar is ook wel degelijk aanwezig in Facebook: het verhalenarchief. We leggen je uit waar je die vindt en hoe je deze gebruikt.

  

Verhalenarchief op mobiel (iOS en Android)

 

In de mobiele app voor iOS-toestellen vind je het verhalenarchief door naar je profielpagina te gaan (klik op je profielfoto rechtsboven) en vervolgens op het menu met de drie puntjes te tikken. Als je je archiefpagina opent, kan je rechtsboven opnieuw op drie puntjes tikken, waaronder het menu Instellingen verscholen is. Hierin kan je door middel van een schuifje aangeven of je je verhalen automatisch in het archief wilt bewaren. Doe je dat niet, dan zullen ze na 24 uur definitief verdwenen zijn.

 

Verhalenarchief op computers

 

Gebruik je Facebook vanop een computer, ga dan naar je profielpagina en klik op Archief in het horizontale menu bovenaan (naast Foto’s). Klik dan op het tandwieltje rechtsboven en vervolgens op Verhalenarchief inschakelen of Verhalenarchief uitschakelen.

 

Wat je ook nog moet weten

 

Ook nog goed om te weten:

 

  • Als je een foto of video verwijdert uit je verhaal voordat het verdwijnt, wordt het niet opgeslagen in je archief;
  • Je kan oude verhalen desgewenst opnieuw delen, maar dan wel via je tijdlijn;
  • Uiteraard kan alleen jijzelf je verhalenarchief zien.

Laatste reacties