Magazine

Tip: zo verwijder je Tinder écht

Genoeg van al dat swipen? Of heb je de ware gevonden? Hoe dan ook, je wil Tinder vaarwel zeggen. Bedenk dan dat je niet alleen de app op je telefoon of tablet moet verwijderen, maar ook je Tinder-profiel. Want anders ben je misschien nog zichtbaar in Tinder-land terwijl je allang gelukkig bent met die ander.

  

Je profiel verwijderen

 

Om je Tinder-profiel te verwijderen, klik linksboven op het Tinder-logo en ga naar Appinstellingen. Ga vervolgens helemaal naar beneden en kies Wis account. Bevestig je keuze en je account is volledig verwijderd, inclusief al je matches en chatberichten. Bedenk dus wel, dat je die definitief kwijt bent!

 

Mocht je de mobiele app niet kunnen gebruiken, dan kan je je account ook via een webbrowser verwijderen op account.gotinder.com. Hierna kan je met een gerust hart de app op je mobiele apparaat verwijderen.

 

 

Koppeling met Facebook verwijderen

 

Gebruik je Tinder op basis van je Facebook-account? Dan is het verstandig om ook even naar Facebook te gaan en in te stellen dat Tinder geen toegang meer heeft tot je gegevens. Dit doe je bij Facebooks Instellingen en dan het menu Apps.

 

Je krijgt nu een overzicht van alle apps die je in het verleden toegang hebt gegeven tot je Facebook-account (het zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt) en die dat ook nog steeds hebben. Verwijder Tinder en eventueel andere applicaties die je niet meer gebruikt. Nu weet je zeker dat Tinder volledig uit je leven is.

 

Als je je profiel niet verwijdert

 

Zolang je je Tinder-account niet verwijdert kan je profiel nog op de app getoond worden, ook al gebruik je die niet meer. Maar hoe langer je inactief bent, hoe minder vaak dat gebeurt en uiteindelijk zal je, Tinder-technisch gezien, in de vergetelheid geraken.

 

Tinder opnieuw gebruiken

 

Bleek die ene toch niet de ware of heb je gewoon zin om ’s werelds populairste bingospel weer te spelen? Dan kan je Tinder gewoon opnieuw downloaden en een nieuw account aanmaken via je telefoonnummer of via Facebook.

 

Eén nadeel: waarschijnlijk ‘herinnert’ Tinder jou nog op basis van je nummer of Facebook-account. Je begint weliswaar blanco qua matches, maar in de Tinder-archieven staat waarschijnlijk nog jouw aantrekkelijkheidsscore opgeslagen. Deze geheime score bepaalt mede hoe vaak en aan wie jouw profiel getoond wordt.

 

Wil je voorkomen dat Tinder nog jouw oude sporen ‘ziet’, dan zit er niks anders op dan een Tinder-profiel aan te maken met een nieuw of nep-Facebook-account, of met het telefoonnummer van iemand anders. Houd er in het tweede geval rekening mee dat er verificatie-sms naar dat nummer verstuurd wordt.

 

Alternatieve dating apps

 

Wat Tinder toch niet helemaal wat je er van verwachtte? Er zijn nog diverse andere dating apps die je kunt proberen. Happn, Bumble, Badoo en MeetMe, om er maar een paar te noemen. De meeste dating apps zijn kosteloos te downloaden, dus je kunt er gerust een paar proberen. Betalen hoeft alleen als je van extra functies gebruikt wilt maken. Naast nieuwkomers als Happn en Tinder hebben ook veel traditionele datingsites zoals Parship en EliteDating tegenwoordig een eigen dating app ontwikkeld.

Laatste reacties