Magazine

Hoe krijg je meer matches op Tinder? 10 gouden tips

Ben jij ook al aan het Tinderen geslagen? De app, waarmee je met één veeg over je smartphone-scherm een date kan scoren, wint ook in België aan populariteit. Enerzijds doordat ze zo simpel werkt (naar rechts swipen: hot, naar links swipen: not), anderzijds doordat Tinder gebruikmaakt van iemands locatie en Facebook-profiel, waardoor vrij gemakkelijk is na te gaan of je met een echt persoon te maken hebt. De beginselen van het datingfenomeen deden we hier al uit de doeken. We voegen daar graag nog wat handige tips en regels aan toe. Want net als in het echte leven kun je er ook op Tinder van alles aan doen om je kans op een geslaagde match te vergroten.1. Zorg voor een goede profielfoto

 

Het hebben van een goede profielfoto is cruciaal in Tinder. In 9 van de 10 gevallen word je enkel beoordeeld op je foto, dus je eerste indruk is allesbepalend. Ben je ervan bewust dat Tinder automatisch je profielfoto van Facebook overneemt (als je via Facebook bent ingelogd tenminste). Is deze minder geschikt voor Tinder? Wijzig je profielfoto in Facebook en/of Tinder dan!

 

Een goede profielfoto is actueel en geeft letterlijk en figuurlijk een goed beeld van jezelf. En alsjeblieft: geen duckfaces of foto’s van je sixpack. De zoveelste selfie met telefoon in je hand is ook niet aan te raden. O ja, en op een goede profielfoto sta je alléén afgebeeld, niet met je vrienden of vriendinnen. Laat mensen niet gissen naar wie van de drie jij bent.

 

2. Zorg voor een goede tagline/oneliner

 

Onder je profielfoto kun je in een paar regels wat over jezelf vertellen. De eerste fout die je kunt maken, is dit veld niet in te vullen. Zorg voor een leuke, pakkende of clevere oneliner, geen dooddoener van een openingszin. Vraag je af: als ik iemand maar één ding over mezelf kon vertellen, wat zou dit dan zijn?

 

3. Vul je interesses in

 

Op Facebook kun je aangeven wat je favoriete films, boeken, plaatsen et cetera zijn. Zorg ervoor dat deze interesselijst ingevuld en up-to-date is, want Tinder matcht hierop.

 

4. Wees niet te kritisch

 

Je kansen op een match nemen natuurlijk toe naarmate je meer anderen liket. Je kunt het je niet permitteren té kritisch te zijn. Dat geldt met name voor mannen, die in de meerderheid zijn op Tinder. Weet dat je behoorlijk wat concurrentie hebt als je de lat hoog legt.

 

5. Chatregels

 

Bij een succesvolle match kun je meteen een chatgesprek beginnen. Ook in de virtuele wereld wordt verwacht dat de man de eerste stap zet. Vrouwen die als eerste een berichtje sturen komen ‘wanhopiger’ over dan mannen die dat doen. Als je eenmaal in gesprek bent, houd het dan kort, krachtig, open en eerlijk. Je wéét dat er al een gemeenschappelijke interesse is, dus je hoeft niet om de hete brij heen te draaien. Verdoe je tijd ook niet; als het in het chatgesprek niet klikt, gebeurt dat in het echte leven waarschijnlijk ook niet. Tinder is een snel medium: ga met de stroom mee.

 

6. Probeer af te spreken

 

Flirten in een chatgesprek is natuurlijk leuk en aardig, maar vroeg of laat wil je waarschijnlijk in het echt afspreken. Maar wanneer vraag je iemand om een date? Net als in het echte leven is dat een kwestie van timing. Niet te snel, want dan kom je hebberig over. Niet te lang, want dan maak je een ongeïnteresseerde of onzekere indruk. Een harde regel hiervoor is lastig aan te geven, maar na maximaal vier dagen van over en weer chatten, moet de datum voor een afspraakje toch geprikt zijn, als je het ons vraagt.

 

7. Zorg dat je dezelfde intenties hebt

 

Tinder is geen seks-app zoals Bang with Friends (tegenwoordig Down). Ga dus niet op een date met de verwachting gelijk met hem of haar in bed te belanden. Het is ook knap vervelend als jij met een potentiële partner op een date denkt te gaan, terwijl de ander louter op zoek is naar vriendschap.

 

8. Wees jezelf op je date

 

Hij of zij is al gevallen op je profielfoto en jullie hebben leuk gechat. Dan is er geen reden om jezelf tijdens je date opeens heel anders voor te gaan doen. Wees jezelf.

 

9. Verwacht niet té veel

 

Dat jullie al interesse in elkaar hebben en elkaar al oppervlakkig hebben leren kennen, vergroot natuurlijk de kansen op een succesvolle date. Maar wapen je tegen teleurstelling. Vestig niet al je hoop op één date; er zijn genoeg vissen in de zee. Houd er zelfs rekening mee dat je date om wat voor reden dan ook niet komt opdagen.

 

10. Raap jezelf bij elkaar

 

Doordat jij geen bericht krijgt van dislikes, kun je in eerste instantie op Tinder geen blauwtje oplopen. Dat kan wél tijdens een chatgesprek en échte date. Als een chat niet uitmondt in een date of een date niet in een relatie, raap jezelf dan weer bij elkaar en ga weer vrolijk verder met keuren!

Laatste reacties