Magazine

Tip: WhatsApp-gesprekken niet gearchiveerd houden

Het is je wellicht al opgevallen: sinds de laatste update van WhatsApp duiken gearchiveerde gesprekken niet meer op als in het gesprek een nieuw bericht wordt verzonden. Ze blijven dus tussen de gearchiveerde gesprekken staan en je krijgt er ook geen melding van. Onhandig, vinden velen, want zo loop je misschien belangrijke berichten mis. Gelukkig is er iets aan te doen.Gesprekken prioriteren

 

Volgens een Twitter-bericht wil WhatsApp er zo voor zorgen dat je prioriteit kan geven aan gesprekken die voor jou belangrijk zijn. Uiteraard is het mogelijk om gesprekken te deactiveren en op die manier weer belangrijk te maken.

 

Veel WhatsApp-gebruikers zijn niet gecharmeerd van de maatregel, omdat ze de archiveer-functie gebruiken om hun WhatsApp-inbox schoon te houden en niet zozeer om gesprekken te prioriteren.

 

Oplossing

 

Voor hen is er echter een oplossing: ga naar de instellingen van WhatsApp en vervolgens naar Chats. Zet daar de schakelaar uit bij Houd chats gearchiveerd. Gearchiveerde chats blijven nu niet langer gearchiveerd wanneer je een nieuw bericht ontvangt.

 

Laatste reacties