Magazine

WhatsApp overweegt ‘Laatst gezien’-functie uit te breiden

In de nabije toekomst wordt het wellicht mogelijk om de ‘Laatst gezien’-functie op WhatsAp per contact in te stellen. Dat meldt WABetaInfo, een website die bètabestanden van de chatapplicatie doorpluist op zoek naar nieuwe features. Het zou voor het eerst in jaren zijn dat er een significante wijziging in de privacy-instellingen van WhatsApp wordt doorgevoerd.

 

Huidige situatie

 

De functie ‘Laatst gezien’ toont jouw contacten wanneer je voor het laatst online was op WhatsApp. Zo weten ze of het een goed moment is om je een bericht te sturen of niet. Maar wie dat om privacy-redenen niet wil, kan de functie uitzetten. Niemand van je contacten kan dan nog zien wanneer je voor het laatst online was en andersom ook niet.

 

Op dit moment kan je functie aan- of uitschakelen voor iedereen, voor enkel je contacten of voor niemand.

 

Mogelijk nieuwe situatie

 

Hoewel nog niet officieel bevestigd, meldt WABetaInfo dat WhatsApp de functie gaat uitbreiden, waardoor het mogelijk wordt om contacten uit te zonderen van ‘Laatst gezien’. Ook dat werkt wederkerig, dus als een gebruiker iemand uitzondert, dan is het ook niet langer mogelijk om van diegene te zien wanneer die voor het laatst online is geweest.

 

 

WABetaInfo trof de functie aan in een testversie voor iOS, maar volgens de site komt die ook naar de Android-variant van de chatapp. De functie staat nog niet aan, ook niet voor bètatesters. Daardoor is het onbekend of en wanneer de functie actief zal worden.

Laatste reacties