info[]surfplaza.be
Dating Magazine
onafhankelijke bespreking van de beste datingsites
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > 50plusmatch.be
50plusmatch.be: datingsite voor senioren
Laatst gewijzigd op: woensdag 25 maart 2020
50plusmatch50plusmatch.be is de grootste datingsite voor senioren van België. Zoals de naam doet vermoeden richt de site zich primair op vijftigplus. Wie actief en midden in het leven staat, middelbaar tot hoger opgeleid is, en op zoek is naar vriendschap of een relatie, zit op 50plusmatch.be goed. Samen met Match4me, een ontmoetingssite voor hoger opgeleiden, maakt 50plusmatch deel uit van het Nederlandse MatchMedia, dat intussen ook in Scandinavië actief is. Hun datingsites kenmerken zich door het relatief kleinschalige, de lokale focus en de kwaliteit c.q. betrouwbaarheid van de profielen.

Ledenprofiel

België telt momenteel ruim anderhalf miljoen singles, en in de hogere leeftijdscategorieën komen er hier steeds meer bij. Geen wonder dat 50plusmatch.be snel groeit, en in zijn kielzog ook nieuwe datingwebsites voor ouderen. De leeftijdsverdeling van de site is, naar eigen opgave, ongeveer als volgt:
  • 50 - 55 jaar: 35 %
  • 55 - 60 jaar: 33 %
  • 60 - 65 jaar: 20 %
  • overige leeftijden: 12 % (veeleer veertigers)

4 op de 10 leden is hoger opgeleid. De verdeling man/vrouw is ongeveer fifty-fifty.

Je match vinden

50plusmatch.be is een zoekertjessite, met profielen, en dus geen relatiebemiddelaar. Je kan er geen persoonlijkheidstest doen en dan partnervoorstellen krijgen, zoals dat op sites als Parship en Be2 het geval is. Niettemin krijg je de nodige hulpmiddelen tot je beschikking om de ware te vinden, zonder een speld in een hooiberg te moeten zoeken. Het zogenaamde levenswaardeprofiel visualiseert de overeenkomsten met die ander in levensinvulling (wat doe je graag?) en levenshouding (hoe sta je in het leven?). Bovendien berekenen ze een matchpercentage voor je. In het zoekformulier kan je een minimaal matchpercentage invullen. Zet het eens op 100 % en zie wat er gebeurt... Zorg er uiteraard voor dat je je profiel zo volledig mogelijk invult. Zeker op een datingsite zonder persoonlijkheidstest is dat echt een must.

Kwaliteit en veiligheid

50plusmatch zet nadrukkelijk in op de kwaliteit van de profielen. Alle worden naar eigen zeggen handmatig gecontroleerd, waardoor je overwegend serieuze kandidaten zal tegenkomen. Veiligheid is eveneens een belangrijke pijler. Alle gegevens worden versleuteld verstuurd. Voorts is 50plusmatch lid van SafeShops.be, een Belgische brancheorganisatie voor online winkels (de tegenhanger van BeCommerce). Van webshops met het SafeShops-label weet je dat ze correct handelen ten aanzien van betaling, bedenktermijn en klachten. Daarnaast hebben ze privacy hoog in het vaandel staan, iets wat bij een datingwebsite uiteraard geen overbodige luxe is.

Prijzen en functionaliteiten

50plusmatch scoort doorgaans goed op reviewsites. De kwaliteit en veiligheid worden geroemd, er zijn veel leden en de meesten van hen zijn serieus. Alle functionaliteiten van de site zijn ook verenigd in een app (iOS en Android), want de meeste senioren hebben tegenwoordig wel een mobiele telefoon en/of tablet. Er is zoals gezegd geen persoonlijkheidstest met relatiebemiddeling, maar de site is voor betalende leden dan ook een pak goedkoper dan bijvoorbeeld Parship en Be2. Lid worden is overigens gratis, maar dan zijn de mogelijkheden uiteraard beperkt. Wel kan je tot 10 zogenaamde 'interesseberichten' per dag sturen, maar dit zijn 'voorgekauwde' berichten. Kies je voor een premium-lidmaatschap - mogelijk vanaf één maand - dan kan je:

  • 'échte' berichten versturen;
  • onbeperkt interesseberichten sturen;
  • zien wie je profiel bezocht heeft;
  • zien wie volledig of gratis lid is;
  • het zoekprofiel van andere leden zien;
  • chatten via een messenger.

In onderstaande tabel de belangrijkste zaken nog eens op een rijtje. Veel dateplezier!

screenshot

Factsheet 50plusmatch.be
Website www.50plusmatch.be
Type datingsite contactadvertenties
Doelgroep "actieve 50-plussers die een serieuze relatie zoeken"
Opgericht in 2007
Maatschappelijke zetel MatchMedia BV
Vasteland 78
3011 BN Rotterdam
Nederland
Klantenservice contactformulier en telefoon: +31 10 – 87 00 660 (enkel te bereiken op dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur)
Aantal leden onbekend
Verhouding v/m 52% vrouwen / 48 % mannen
Veiligheid 50plusmatch zegt alle profielen handmatig te controleren en alle gegevens worden versleuteld verstuurd. De site is lid van SafeShops.be, belangenorganisatie en kwaliteitslabel voor Belgische webshops.
Kosten premium 1 maand: € 29.95 (totaal € 29.95)
3 maanden: € 19.95 (totaal € 59.85)
6 maanden: € 14.95 (totaal € 89.70)
12 maanden: € 9.95 (totaal € 119.40)
Betaalmogelijkheden creditcard
Herroepingsrecht Zoals gebruikelijk is bij aankopen via internet kan je de overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van redenen schriftelijk (bijvoorbeeld per brief, telefoon, fax of e-mail) herroepen.
Opzegging Na afloop van de looptijd wordt de overeenkomst automatisch verlengd tenzij je tenminste één maand voor het einde van de oorspronkelijke duur opzegt. Na verlenging van de oorspronkelijke duur kan je de overeenkomst op elk ogenblik zonder vergoeding opzeggen met inachtneming van een opzeggingstermijn van één maand.

Aan de bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.