info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > zenuwen voor de eerste date
Wees de zenuwen de baas voordat je hem of haar ontmoet
maandag 17 jan 2017, 11:55 uur
zenuwen
Je hebt afgesproken met een leuke vent of meid en de zenuwen gieren je bij voorbaat al door de keel! Op zich is dat een goed teken. Want dat wil zeggen dat je de date echt serieus neemt. Maar het kan problematisch worden wanneer je de spanningen op het moment suprme niet meer onder controle hebt... Veel mensen hebben op een eerste date last van spanningen en zijn zenuwachtig. Maar waarschijnlijk is je crush al net zo zenuwachtig als jij bent. Dat is een troostvolle gedachte. Toch is het belangrijk om zo ontspannen mogelijk te verschijnen op je eerste afspraakje. In dit artikel leggen we je uit wat je kan doen om te ontspannen en de spanningen de baas bent. Als je lekker in je vel zit dan heeft dat een positieve invloed op het verloop van de date!

Doe iets waar jij je erg prettig bij voelt

Het is eigenlijk heel simpel: vlak voordat je afspreekt doe je gewoon iets waarbij jij je prettig voelt. Dit noemen we het fysieke gedeelte. Ga bijvoorbeeld sporten. Als je sport dan maakt het lichaam allerlei gelukshormonen aan die je helpen te ontspannen. Doordat je met iets anders bezig bent (je hoeft niet per se te sporten) gaat de tijd veel sneller voorbij en heb je gewoonweg niet de tijd om zenuwachtig te worden. Ook zet je de gedachten uit. In plaats van sporten kan je ook kiezen voor een heerlijk ontspannende massage, tot rust komen in de sauna of naar de kapper gaan. Het is maar net wat jij prettig vindt.

Wees niet te streng voor jezelf!

Naast het fysieke hebben we nog het mentale gedeelte waaraan je kan werken. Je ontspant pas echt wanneer je de lat voor jezelf niet te hoog legt. Bedenk eens voor jezelf waarom je zo gespannen bent voor die eerste date: waar ben je bang voor? Misschien zijn eerdere dates niet zo goed verlopen. Of ben je een aantal keren afgewezen terwijl je hem of haar erg leuk vond. Misschien twijfel je aan jezelf? Denk je dat jij niet leuk genoeg bent om er een gezellige date van te maken? Werken aan het mentale gedeelte is lastiger dan het fysieke. Want dat laatste brengt je honderd procent zeker ontspanning. Het is dus de kunst om al je negatieve gedachten uit het hoofd te bannen. Begin daar niet te laat mee. Mensen die belemmerende gedachten hebben vlak voor een date die reizen niet bepaald ontspannen af. Wij raden je aan om niet te streng te zijn voor jezelf. Neem de date zoals die is en zie het als een leuke ervaring waar je hoe dan ook van leert!

Wees eerlijk en vertel dat je zenuwachtig bent

Mocht je echter z zenuwachtig zijn en niets helpt je van de spanning af? Speel dan gewoon open kaart en vertel hem of haar dat je veel zin hebt om af te spreken maar dat je er wel tegenop ziet en gespannen bent. Dat lucht op! Dit werkt beter voor vrouwen dan voor mannen.