info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > waarom vakantieliefdes vaak stranden
Waarom vakantieliefdes vaak stranden
dinsdag 17 jan 2017, 11:44 uur
vakantieliefde
Bij de meeste mensen lopen vakantieliefdes vaak niet uit op een serieuze relatie. Het zijn juist de vakantieliefdes die stranden die zoveel pijn doen. Een vakantie is een herinnering voor het leven. Je ontmoet mensen, bent in een andere omgeving en creŽert veel herinneringen voor later. Des te vervelender is het wanneer je op je vakantiebestemming iemand ontmoet met wie het heel goed klikt en waarop je, eenmaal thuisgekomen, stapelverliefd bent geworden. Pas op voor vakantieliefdes! In dit artikel leggen we je uit waarom dit soort liefdes vaak eindigen in liefdesverdriet.

Vakantieflirts in het verre buitenland

Een vakantieflirt in het buitenland is natuurlijk altijd goed voor je zelfvertrouwen... zo is dat. Toch is het belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren. Want hoe serieus neem je de vakantieliefde? En hoe serieus neemt de ander het? Mocht jij je volop in het liefdesavontuur willen storten en bij het thuiskomen blijkt dat je 'tijdelijke partner' er opeens anders over denkt... dan blijf jij zitten met een gebroken hart. We raden je daarom aan om vakantieliefdes in beginsel nooit serieus te nemen. Zie het als een bonus van je vakantie. Maar spreek ook eerlijk tegenover elkaar uit dat de liefde vrijblijvend is... Zelfs als je denkt dat hij of zij de ware voor je is. Zo spreek je van te voren ook af dat jullie liefdesrelatie eindigt wanneer jullie afscheid van elkaar nemen! Eenmaal thuisgekomen krijg je misschien last van heimwee en liefdesverdriet. Dan is het een kwestie van door de zure appel heen bijten.

Waarom mislukken zomerliefdes zo vaak?

De vraag waarom zomerliefdes meestal (niet altijd) mislukken is eigenlijk eenvoudig te beantwoorden. Ten eerste blijkt uit allerlei onderzoeken dat de standaarden in de zomer (en vooral tijdens vakanties) veel lager liggen. Singles nemen op vakanties sneller genoegen met minder, om het maar zo uit te drukken. En in de zomer is men sneller verliefd. Ons humeur is sterk verbeterd en je komt sneller in contact met mensen. Maar eenmaal weer thuisgekomen begint vaak de ellende. Je komt weer terug in de echte wereld met zijn vele verplichtingen en beslommeringen. Je vakantieliefde lijkt wel een eeuwigheid geleden. Omdat jullie elkaar maar kort hebben gekend zijn jullie alleen bekend met elkaars positieve kwaliteiten. Mocht je met hem of haar na de vakantie toch weer gaan afspreken, dan ga je ook elkaars andere aspecten zien. Je begint de vakantieliefde te relativeren en de kans is groot dat het daar dan ook eindigt...