info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > 10 facebook-fouten na de eerste date
10 Facebook-fouten na de eerste date
woensdag 4 februari 2015, 12:01 uur
facebook-fouten
Dat je nog single bent kan natuurlijk komen doordat je de ware nog niet bent tegengekomen, of misschien ligt het ergens anders aan. In dit Facebook-tijdperk hangt succesvol daten namelijk van veel dingen af. Je weet natuurlijk dat je je status niet al na één afspraakje naar 'In een relatie' moet veranderen, maar er zijn nog meer Facebook-fouten die je voor, tijdens of na een eerste date kunt maken. Herken je jezelf in één ervan, dan weet je waarom je nog steeds alleen bent!

1. Te snel Facebook-vrienden worden

Eén van de grootste Facebook-fouten die je kunt maken is je date direct na het eerste afspraakje een vriendenverzoek sturen. Hoe gezellig jij het ook vond, je weet nooit zeker hoe de ander erover denkt. Als je nog geen Facebook-vrienden was, kun je dus beter nog maar even afwachten. Want stel je voor dat die tweede date er nooit komt…

2. Facebook-jaloezie

Comments en likes van anderen kunnen je jaloers en onzeker maken. Je vraagt je obsessief af wie toch die ander op Facebook is die alles van je date leuk vindt en besluit er op je eerste afspraakje toch eens over te beginnen. Blijkt dat dan een neef te zijn, dan sta je behoorlijk voor paal en is er misschien helemaal geen tweede date.

3. Oude Facebook-foto's liken

Er zijn nog meer redenen om niet alle Facebook-foto's van je date te bekijken. Een van de domste dingen die je kunt doen is namelijk het liken van een aantrekkelijke foto die al jaren geleden door je date op Facebook is geplaatst. Dat is namelijk precies wat al die enge 'Instalikers' ook doen. Je kunt je date beter complimenteren tijdens je afspraakje!

4. Vergeten om onflatteuze foto's te verwijderen

Hoe goed je er ook uitziet op een eerste rendez-vous, als je verzuimt om Facebook-foto's van jezelf in zekere staat te 'untaggen' of te verwijderen kun je het voor de rest wel vergeten. Ga er maar vanuit dat je Facebook-profiel vooraf wordt bekeken. Je kunt tijdens het afspraakje dan nog zoveel indruk maken, die bezopen foto is wat wordt onthouden.

5. Je geluk te snel delen

Als je na één date niet de klassieke fout maakt om je status-update van 'Single' naar 'In een relatie' te veranderen, zijn er nog wel meer manieren om dankzij Facebook je kansen te vergooien. Bijvoorbeeld door na het eerste afspraakje te posten dat je de ware hebt ontmoet of dat je eindelijk weet wat echte liefde is. Je date kan je enthousiasme misschien minder waarderen.

6. Wanhopig reacties plaatsen

Heb je een afspraakje gehad met een van je Facebook-vrienden, maar hoor je daarna een tijdje niets? Dan grijp je natuurlijk elke gelegenheid aan om in contact te blijven, bijvoorbeeld door te reageren op alle status-updates van je date. Fout! Als de ander nog een keer wil afspreken, laat die dat wel weten. Gaat het niet vanzelf, dan lukt het zeker niet met overdreven Facebook-reacties.

7. Alles van je date volgen

Wanneer je al Facebook-vrienden met je date bent, kun je makkelijk zien wat de ander leuk vindt. Om te laten merken hoeveel jullie gemeen hebben, besluit je een aantal van dezelfde winkels, restaurants, films en artiesten te liken. Dan is er op jullie volgende afspraakje altijd genoeg gespreksstof. Toch? Vergeet het maar: door zo wanhopig in de smaak te willen vallen bereik je alleen maar het tegenovergestelde.

8. Vrienden worden met familieleden van je date

Ook al is met anderen in contact komen de basis van social network-sites, het stomste wat je kunt doen is wel het sturen van vriendenverzoeken naar familieleden, collega's of schoolvrienden van je date. Misschien is er in de toekomst een reden om Facebook-vrienden te worden met zijn of haar Facebook-vrienden, maar na één afspraakje is dat een heel slecht idee.

9. Te veel over je date delen

In je enthousiasme om je Facebook-vrienden meteen te laten weten hoe het was, kun je al snel te veel in een status-update zetten. Hoe hij of zij eruit zag, waar jullie het over hadden, hoe de film was, wat je verder gedaan hebt. Een afspraakje is iets tussen jullie tweeën en mensen die alles over hun eerste date delen komen maar zelden aan een tweede toe.

10. Te veel over je ex delen

Als je date fantastisch was en je alle Facebook-valkuilen hebt omzeild: gefeliciteerd! Behalve natuurlijk als op je profiel nog staat hoe matig de seks was met je ex en hoe slecht die relatie eindigde. Je huidige date kan alleen maar de conclusie trekken dat niets privé blijft. Wees dus terughoudend, zodat je er klaar voor bent om met iedereen die je leuk vindt een afspraakje te kunnen maken.