Magazine

Groenland toegevoegd aan Google Street View

Groenland: ’s werelds grootste eiland en tevens ’s werelds dunst bevolkte land, toebehorend aan het Koninkrijk Denemarken. Dankzij Google Street View hoef je geen retourtje Nuuk te boeken om een glimp op te vangen van dit mysterieuze, grotendeels met ijs bedekte land. Sinds kort staan de prachtige opnames online die het internetbedrijf er geschoten heeft. Hier start jouw virtuele ontdekkingstocht doorheen wonderlijk Groenland.

 

Groenland doet zijn naam niet bepaald eer aan: 81 procent van de enorme oppervlakte is ijs. Er wonen slechts rond de 57.000 mensen. De oorspronkelijke inwoners, de Inuit (ook Eskimo’s genoemd), zijn vanouds nomaden. Samen met de Groenlanders, een vermenging van Denen en Inuit, vormen zij 88% van de bevolking.

 

Dankzij Google Street View kan je Groenland voortaan virtueel ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de IJsfjord van Ilulissat, een fjord aan de westkust, die maar liefst 40 kilometer lang en ruim 7 kilometer breed is. De fjord werd in 2004 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is in Groenland de populairste bestemming onder toeristen.

 

 

Ook de ingestorte kerk van Hvalsey, en het standbeeld van missionaris Hans Egede, die de hoofdstad Nuuk in 1728 oprichtte, zijn Street View-gewijs, evenals een reeks andere bijzondere locaties welke op deze pagina zijn verzameld.

 

https://www.google.com/maps/views/streetview/greenland-highlights?gl=nl

Laatste reacties