Magazine

Belgische bezienswaardigheden op Google Street View

Door het gemak van het vliegtuig vergeten we nog wel eens wat voor mooie en bijzondere plekken ons eigen land te bieden heeft. Gelukkig is er Google Street View en kan je dit soort parels tegenwoordig bezoeken in het gemak van je luie zetel. Het Belgisch Stripmuseum, Wetstraat 16, Plopsaland De Panne en de Olmense Zoo waren al in 360 graden te bezichtigen. Sinds vandaag is daar nog een aantal Belgische bezienswaardigheden aan toegevoegd, waaronder Kasteel Hertoginnedal en de Citadel in Dinant. Overigens zeker de moeite om ook eens in real life te bezoeken!

 

Citadel van Dinant

 

De citadel is gebouwd op een rots, vlak bij het stadscentrum, en is onder meer bereikbaar via een kabelbaantje. In de citadel is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een historisch en wapenmuseum te bezichtigen.

 


 

Brug Charles de Gaulle, Dinant

 

Ook in Dinant de brug Charles de Gaulle, met de expo Art on Sax, ter ere van Adolphe Sax.

 


 

Kasteel Hertoginnedal, Oudergem

 

Aanschouw het fraaie interieur van dit kasteel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 


 

Kasteel van Montaigle, Falaën

 

De ruïnes van het Kasteel van Montaigle, dat van begin van de 14de eeuw dateert, vormen uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

 


 

Mardasson Memorial, Bastenaken

 

Ook dit indrukwekkende oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de Slag om de Ardennen is nu virtueel te bezoeken.

 


 

Bos van de Vrede, Bastenaken

 

Of wandel virtueel door het Bos van de Vrede. De 4000 bomen zijn opgedragen aan de Amerikaanse veteranen die gevochten hebben in de Ardennen, aan de Belgische strijders en aan de militaire en burgerslachtoffers van de winter 1944-1945.

 


 

Stadhuis van Waver

 

Wie Waver zegt, zegt Walibi. Maar ook het stadhuis van het Waals-Brabantse stadje, gevestigd in de Karmelietenkerk, mag gezien worden!

 


 

Ruïne priorij Onze-Lieve-Vrouw Ten Troon, Grobbendonk

 

De enige Vlaamse locatie op de lijst. Zowel Waver, Oudergem als Grobbendonk kregen een plaatsje op Street View omdat ze elk bekroond zijn geweest met een Google eTown Award. Deze wordt toegekend aan gemeenten die volgens Google de mogelijkheden van het internet het best benutten.

 


 

Waals Parlement, Namen

 

Tot slot kan je een kijkje nemen in het gebouw van de volksvertegenwoordiging van het Waals Gewest.

 


Laatste reacties