Magazine

Premiumversie van Tinder op komst; ouderen betalen meer

Datingapp Tinder heeft officieel zijn premiumversie gelanceerd, Tinder Plus gedoopt. Deze bevat diverse functies die veel gebruikers op hun verlanglijstje hadden staan, maar waarvoor je dus zal moeten gaan betalen. Zo krijgen 'Plus'-gebruikers de mogelijkheid om van locatie te wisselen en een keuze ongedaan te maken wanneer je iemand per ongeluk 'wegveegt'. Volgens Tinder een van de meest gevraagde functies door gebruikers. Opvallend is de aankondiging dat gebruikers van 28 jaar en ouder duurder uit zullen zijn. Iets wat Tinder al op ladingen kritiek is komen te staan. Velen spreken van leeftijdsdiscriminatie. In dit artikel zetten we de belangrijkste functies van Tinder Plus voor je op een rij.

 

1. Rewind: een swipe ongedaan maken

 

Iemand per ongeluk 'weggeveegd'? Voor gratis gebruikers is er geen weg meer terug en is die persoon "lost in the Tindersphere forever". Met Tinder Plus kan je je laatste swipe terughalen en ongedaan maken.

 

 

2. Passport: matches zoeken van over de hele wereld

 

Dankzij deze functie ben je niet langer 'gebonden' aan je huidige locatie, die er immers voor zorgt dat je enkel gelinkt wordt aan mensen uit jouw omgeving. Als 'Plus'-gebruiker kan je je locatie naar believen veranderen en zodoende op zoek gaan naar potentiële partners eender waar ter wereld, ongeacht waar je je momenteel bevindt.

 

 

3. Unlimited likes

 

Tinder legt normale gebruikers voortaan een 'like-limiet' op om zo zijn gebruikers te dwingen profielen eerlijker te liken. Wil je onbeperkt kunnen blijven liken, dan zal je naar 'Plus' moeten overstappen. Al schijn je al exorbitant veel te moeten liken wil je als reguliere gebruiker aan je limiet geraken.

 

Wat kost het?

 

Wat Belgische gebruikers voor de premiumversie van Tinder moeten gaan neertellen, is nog niet precies geweten. Wellicht geven de prijzen in Groot-Brittannië, die wel al bekend zijn, een goede indicatie. Eén prijs is er niet, want Tinder werkt met prijscategorieën gebaseerd op leeftijd. In de UK kost het abonnement de jongere gebruikers 5,49 euro per maand en de oudere (28+) 20,61 euro, zo meldt de BBC. In de Verenigde Staten liggen de prijzen dichter bij elkaar: 8,95 respectievelijk 17,89 euro per maand.

 

De prijsverschillen stuiten op nogal wat weerstand, getuige reacties op sociale media, maar volgens Tinder is er niks vreemds aan. Jongeren hebben nu eenmaal minder te besteden en dus worden de prijzen daar op afgestemd, klinkt het. Volgens Tinder doen veel producten en diensten dat, denk bijvoorbeeld aan Spotify, dat speciale abonnementen voor studenten aanbiedt.

 

Wanneer beschikbaar?

 

Net als heel wat andere landen, moet ook België nog even wachten op de premiumversie van de populaire app. Tinder wil de betalende diensten stap voor stap wereldwijd uitrollen. Het bedrijf belooft wel dat Tinder Plus tegen het eind van dit jaar overal beschikbaar zal zijn.

 

Laatste reacties