Magazine

The Local: duik in het buitenlandse nieuws als een local

Voor nieuws uit het buitenland kan je natuurlijk terecht op ’s lands nieuws- en krantensites, en op internationale nieuwsreuzen als BBC News en CNN. Maar om te ontdekken wat er écht speelt en leeft in een land, raadpleeg je best de lokale nieuwssites. Dat is echter problematisch als je de taal niet machtig bent, en een automatische vertaaldienst leest niet prettig. De oplossing? The Local! Dat is een netwerk van lokale nieuwssites voor diverse Europese landen, maar dan in het Engels.

 

Authentiek lokaal nieuws

 

The Local duikt veel dieper in het lokale nieuws dan dat in de buitenlandsecties van ‘gewone’ nieuwssites gebeurt. Je leest er over politiek, sport, economie en cultuur, zowel landelijk als regionaal. Ook is er ruimte voor analyse en opinie. “Authentic European news, sources locally”, vat de slogan van de nieuwsorganisatie het treffend samen.

 

Mocht je korte of langere tijd in het buitenland gaan verblijven, dan kan je via The Local al heel wat leren over het dagelijks leven en de gewoonten in het betreffende land.

 

Corona

 

De aanpak van The Local is zeker ook tijdens de coronapandemie heel nuttig. Als je precies wilt weten hoe een land ervoor staat in de crisis, welke (regionale) maatregelen er gelden en welke er mogelijk op handen zijn, dan is The Local een rijke en betrouwbare informatiebron.

 

Hoe het begon

 

De bekendste versie van The Local is waarschijnlijk de Zweedse. Dit was dan ook de eerste editie van The Local, in 2004 begonnen als een wekelijkse e-mailnieuwsbrief. Later werd dat een website met dagelijkse nieuws en volgden ook Duitsland en Zwitserland.

 

Elke editie heeft zijn eigen redactieteam, grotendeels bestaande uit locals. Het hoofdkantoor van de nieuwsorganisatie zetelt echter nog steeds in Zweden, meer bepaald in Stockholm.

 

Alle edities

 

Anno 2020 telt The Local acht edities:

 

In 2010 kocht het nieuwsbedrijf de domeinnaam thelocal.com. Deze geldt nu als toegangspoort tot alle acht sites, voor wie niet specifiek geïnteresseerd is in één land.

 

 

Gratis en betalend

 

De inhoud van de The Local-websites is grotendeels gratis te raadplegen, maar er is ook een betalend ledengedeelte (5 euro per maand), waarin je toegang krijgt tot nog meer artikelen, commentaren kan plaatsen en geen advertentiebanners krijgt te zien.

 

www.thelocal.com

Laatste reacties