Magazine

Kunst in megapixels: Metropolitan Museum of Art zet 400.000 HR-foto’s online

Ook om kunst te bekijken hoef je tegenwoordig je zetel niet meer uit. We kenden al het Google Art Project, dat de collecties van diverse gerenommeerde musea digitaal toegankelijk maakt. Het Metropolitan Museum of Art in New York gaat nog een stapje verder. Het heeft maar liefst 400.000 foto's van zijn collectie online gezet. Niet zomaar foto's, maar hoge-resolutiefoto's waardoor je de kunstwerken tot in de kleinste details op je beeldscherm kan toveren. En desgewenst downloaden. Kunstliefhebbers kunnen dus hun hart ophalen.

 

De Met-collectie is één van de grootste ter wereld en omvat bijvoorbeeld meer dan 500 Picasso's. Klik hier om door de complete collectie te kunnen struinen. Niet alle afbeeldingen zijn in HR. De HR-afbeeldingen herken je steeds aan het full screen-icoontje rechtsonder de foto. Wat te denken van deze 12 megapixels-afbeelding van Rembrandt's zelfportret uit 1660? Dankzij de techniek van vandaag kan je elke verfstreek tot in de finesses bekijken.

 

 

Het Metropolitan Museum of Art werd geopend in 1872 en bevindt zich aan de oostelijke kant van het Central Park in Manhattan.

 

www.metmuseum.org/collection/the-collection-online

Laatste reacties