Magazine

Video monteren? Magisto doet het voor je!

Met een beetje smartphone kan je tegenwoordig in relatief hoge kwaliteit video's opnemen. En die vervolgens weer razendsnel met je vrienden delen via sociale dinges als Instagram, Snapchat en ons aller Facebook. Maar net als bij foto's heb je soms de behoefte om zo'n video eerst even te bewerken. Om stukken eruit te knippen, muziek toe te voegen, vloeiende overgangen te maken enzovoort. Er bestaan intussen diverse gratis (web)apps waarmee je eenvoudig video's kan monteren. Magisto lichten we er eens uit. Kenmerkend voor deze (web)app is dat ze je het werk grotendeels uit handen neemt en van jouw video's volautomatisch fraaie beeldkunstwerkjes maakt. Uw video's klaar terwijl u wacht!

 

Magisto doet het werk

 

Magisto is een app die het bewerken van video's bijna helemaal van je overneemt. Na het opladen van jouw materiaal (dat kunnen meerdere video's en ook foto's zijn) analyseert Magisto de inhoud om te bepalen welke delen het meest interessant zijn. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een muziek- en videostijl kiezen. Terwijl jij achterover leunt zet Magisto dit alles om naar een fraai afgemonteerde video met muziek, effecten, titels en overgangen. Aan jou om die vervolgens wereldkundig te maken via YouTube, Twitter of Facebook. De video opslaan op je telefoon of pc is helaas enkel mogelijk met een betaald abonnement.

 


 

Lui

 

Volgens de bedenkers van Magisto, een Israëlisch bedrijf, hebben gebruikers vaak geen tijd – of zijn ze te lui – om video's te bewerken. Met als gevolg dat dikwijls saaie, te lange filmpjes worden geüpload. Het vernuftige Magisto weet van ruw beeldmateriaal in no-time een kort, flitsend filmpje te maken, terwijl je zelf bijna niets hoeft te doen. Dat is ook wel een nadeel. Als Magisto-gebruiker kan je immers nauwelijks invloed uitoefenen op het eindresultaat van je video's. Maar het moet gezegd: het is doorgaans puik werk dat Magisto aflevert en wellicht zelfs beter dan wanneer je zelf aan het knutselen was geslagen!

 

Algoritme

 

Magisto functioneert op basis van een speciaal algoritme dat door middel van kunstmatige intelligentie kan analyseren welke delen van jouw video's interessant zijn en op welke punten ze versneden moeten worden. Emotion Sense Technology, noemen ze het zelf. Magie, welhaast.

 

 

Gratis versus betaald

 

Magisto is beschikbaar als app op je telefoon (iPhone of Android), maar ook als webapplicatie die je in de browser van je pc kan gebruiken. Wel even registreren, desgewenst via je Facebook of Google Plus-account. De basisversie van Magisto is gratis. Je mag dan per film maximaal 10 video's en 10 foto's (totaal 500 MB) uploaden. De betaalde versie (aan 5 dollar per maand of 18 dollar per jaar) staat je toe om per film 25 video's en 30 foto's te gebruiken. Bovendien kan je als betalende gebruiker je gemonteerde films downloaden en opslaan, al dan niet in de cloud.

 

www.magisto.com

Laatste reacties