Magazine

Tinder maakt ‘Super Like’ internationaal beschikbaar

Tot nu toe was het op Tinder een kwestie van naar links of naar rechts swipen om iemand leuk te vinden of niet. Voortaan kan je echter ook naar boven swipen. Daarmee geef je aan dat je iemand niet 'slechts' leuk, maar zelfs superleuk vindt. De uitverkorene krijgt daar bovendien direct een notificatie van, ongeacht of er sprake is van een match. De functionaliteit werd al enige tijd getest in Australië, en is vandaag wereldwijd uitgerold, zo ook bij ons.

 

De 'Super Like'-functie kent volgens Tinder vele voordelen. Eerst en vooral kan je iemand dus laten weten écht in hem of haar geïnteresseerd te zijn, in plaats van een misschien wat routinematige like toe te kennen. Uit de Australische tests is gebleken dat mensen die de superlike uitdelen drie keer meer kans hebben op een match, lezen we op Tech Crunch. Gesprekken die gestart zijn na een superlike duren bovendien gemiddeld 70 procent langer dan normale chats. Vooral vrouwen zouden blij zijn met de nieuwe functie.

 

Wezenlijk verschil met een gewone like is dat de ander bij de super-variant direct een notificatie krijgt. Bij een gewone like gebeurt dat alleen wanneer er sprake is van een wederzijdse like – een match dus. Met een beetje geluk vindt die ander jou ook superleuk.

 

 

Om iemand te 'superliken' swipe je omhoog of kies je de knop met de blauwe ster erop. Deze verschijnt automatisch in je Tinder-app, mits je de meest recente versie hebt geïnstalleerd. Wees er wel zuinig mee: als niet-betalende gebruiker kan je maar één superlike per dag uitdelen. Voor betalende leden is de functie onbeperkt beschikbaar. Want behalve een nieuwe dimensie aan het Tinderen is de superlike natuurlijk ook een manier om mensen tot de betaalversie te verleiden.

Laatste reacties