Magazine

Tip: gebruik Instagram op je iPad

Als iPad-gebruiker zal je wel gemerkt hebben dat Instagram nog steeds geen (officiële) app voor de iPad kent. Waarschijnlijk is dat omdat moederbedrijf Facebook de app en de geplaatste inhoud zo ‘mobiel’ of ‘insta’ mogelijk wil houden. Toch is het wel degelijk mogelijk vanop je iPad of andere tablet iets te posten op Instagram. In dit artikeltje leggen we je uit hoe je dat doet.

 

Mobiele site

 

De sleutel is de mobiele website van Instagram, www.instagram.com. Daarmee kon je altijd al foto’s en video’s bekijken. Sinds mei 2017 is het ook mogelijk om via die site foto’s en filmpjes te plaatsen vanop de iPad of een andere tablet, alsook vanop een mobiele telefoon (mocht je daarop niet over de app beschikken). Je moet simpelweg die site openen in je browser en vervolgens inloggen. Onderaan verschijnt dan een menubalk, vergelijkbaar met die in de iPhone-app. Tik op het camera-icoontje om een foto te plaatsen. Je kan foto’s kiezen uit iCloud Drive of uit je eigen fotobibliotheek, maar je kan ook meteen vanaf je iPad een foto maken.

 

 

Nadeel

 

Er geldt helaas wel een, voor Instagram niet onbelangrijke, beperking: je kan via de mobiele site geen filters over je foto’s plaatsen. Je kan foto’s alleen bijsnijden of draaien. Instagram Stories plaatsen gaat in het geheel niet; video’s uploaden evenmin. Ook de messenger-functie ontbreekt als je de mobiele site gebruikt in plaats van de app.

 

Stories

 

Sinds kort kan je via www.instagram.com ook Instagram Verhalen (Stories) bekijken. Verhalen plaatsen is daarop echter niet mogelijk. Als je de Instagram-website in de browser van een pc opent, kan je zowel gewone posts als Stories bekijken, maar uploaden is in beide gevallen (nog steeds) niet mogelijk.

Laatste reacties