Magazine

Samen Instagram-berichten kijken op afstand

Ook Instagram neemt speciale corona-maatregelen. Zo werd deze week Co-Watching gelanceerd, een functie waarmee vrienden samen via een online videogesprek naar berichten kunnen kijken. Normaal zouden vrienden dat bij elkaar doen, hangend over één telefoon, maar dat is even niet meer mogelijk. Maar net als Netflix met Netflix Party komt Instagram dus met een digitale oplossing.

 

Wat het is

 

Met Co-Watching kan je met andere Instagrammers naar foto’s en video’s kijken, terwijl je commentaar levert via een videochat. Denk nu niet dat je gezellig door allerlei profielen kan scrollen, want jullie kunnen samen alléén berichten bekijken die door gesprekspartners zijn geliket of opgeslagen, of berichten die door Instagram zijn voorgesteld.

 

Hoe het werkt

 

Co-Watching is onderdeel van de videochatfunctie van Instagram, te vinden in de chat-inbox. Ga naar een privégesprek en tik in een privébericht op het camera-icoon om een videogesprek te starten. Dat kan met meerdere personen tegelijk. Linksonder staat nu een nieuwe knop waarmee je opgeslagen, gelikete of gesuggereerde berichten in het videogesprek kan tonen.

 

 

Socialer dan ‘gewoon’ delen

 

Héél vernieuwend is dat natuurlijk niet, want je kon natuurlijk al ‘losse’ foto’s en video’s in een videogesprek doorsturen. Met Co-Watching kan je echter samen door een hele reeks berichten scrollen en dat maakt het toch wat socialer. Iets waar we in deze tijd van sociale distantiëring behoefte aan hebben, denkt Instagram.

 

Alternatief

 

Co-Watching doet ons dan weer wat denken aan de Squad, een app waarmee je kan videochatten en daarbij op elk moment gewenst je beeldscherm kan delen. Zo kan je vanop afstand met iemand samen op jou telefoon kijken. Handig als je bijvoorbeeld advies wilt inwinnen over een aankoop of een Tinder-match, of om iemand technische ondersteuning te bieden. Samen YouTube- of TikTok-video kan ook. De app is wel nog in ontwikkeling en kan daardoor instabiel zijn.

 

Instagram en het coronavirus

 

Instagram toont al een aantal weken coronavirus-meldingen bovenaan zijn pagina’s, om gebruikers naar officiële bronnen te verwijzen. Daarnaast probeert het bedrijf de verspreiding van desinformatie tegen te gaan, door alle berichten rond het coronavirus voortaan van de suggestiepagina te verwijderen, tenzij die door gezondheidsorganisaties zijn geplaatst.

Laatste reacties