info[]surfplaza.be
Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > 10 wetenschappelijk bewezen tips voor betere seks
10 wetenschappelijk bewezen tips voor betere seks
Gepubliceerd op 21 december 2015, 16:17 uur
Je hebt al allerlei standjes uitgeprobeerd, maar je seksleven gaat er maar niet op vooruit? Dan heeft Esquire.com de oplossing voor je: 10 wetenschappelijk bewezen tips voor betere seks! Zorg alvast dat je vanavond fit genoeg bent, want hier gaan we:

1. Vertel haar dat ze er beeldig uitziet (en heerlijk smaakt)

Dat je met een complimentje vaak ver komt bij vrouwen, is algemeen geweten. Maar wist je ook dat vrouwen die zich zelfzeker voelen, meer open staan voor seksuele activiteit en vooral ook meer kans hebben op een orgasme? Dus heren, strooi vanavond gerust de complimentjes in het rond.

2. Gebruik je oren

Luisteren naar je partner kan sowieso nooit kwaad, maar als je je seksleven wilt verbeteren, kan simpelweg luisteren van goudwaarde zijn. En dat hoeft niet alleen in bed te gebeuren. Vraag je partner alvast wat ze wil tijdens een wandeling, of eender welke activiteit die jullie met z’n tweetjes doen.

3. Raak haar overal aan (met olie)

Sensuele aanrakingen maken oxytocine aan, een krachtig seksueel hormoon dat ervoor zorgt dat het testosteronniveau van vrouwen de hoogte inschiet en ze dus meer zin krijgen. Als je dat nog eens combineert met een heerlijk zachte olie, zet je de deur wagenwijd open voor een portie passionele seks. Een win-win voor beide partijen!

4. Volg een seksdieet

Diëten is meestal een hele opgave, maar wat als je er je seksleven door verbetert? En als je dan ook nog weet dat dit dieet bestaat uit het eten van oesters, vis en felgekleurde groenten en fruit, is het helemaal niet meer zo erg, toch? In die producten zit namelijk Arginine, wat de basis is van Viagra.

5. Kleed je heel langzaamaan uit

Naar een naakt lichaam kijken, zorgt ervoor dat er snel heel sterke dopamine aangemaakt wordt. Maar die is jammer genoeg al even snel terug verdwenen. Zorg er dus voor dat je je naakte lichaam niet meteen tentoonspreidt, maar verleid je partner kledingstuk per kledingstuk. Op die manier komt er voor een langere periode dopamine vrij, en zal die ook langer aanwezig blijven.

6. Kruip onder de douche

Er is geen enkel bewijs dat er een menselijk feromoon bestaat dat je onweerstaanbaar maakt. Zorg er dus voor dat je altijd fris gewassen in bed duikt, dat zal de zin bij je partner ongetwijfeld doen toenemen. En mocht ze toch verzot zijn op je geurtje, laat dan simpelweg een ongewassen t-shirt achter. Zo kan ze op voorhand al zin in je krijgen.

7. Maak het gezellig, dim de lichten

Niets is zo zalig als vrijen in een gezellige ruimte. Vrouwen heb dat zelfs echt nodig om in de stemming te raken. Het deel van hun brein dat zorgt voor stress en angst moet gedeactiveerd worden om zin te krijgen, en dat kan je doen door simpelweg de lichten te dimmen en samen een fantasie te delen. Als je haar op dat moment ook nog eens meer dan 30 seconden knuffelt, neemt de zin alleen nog maar toe. Volgens een studie van Harvard komt er na die tijd namelijk meer oxytocine vrij en we weten ondertussen al waar dat goed voor is.

8. Ga voor het omgekeerde-cowgirlstandje

Iedereen heeft uiteraard een eigen favoriete standje, maar met de omgekeerde-cowgirlpositie zit je altijd goed. Terwijl je zelf ligt, zit je partner bovenop je met haar rug naar je toe. Op die manier zit je penis in een hoek die precies richting de g-spot gaat.

9. Pieker niet te veel, seks is niet alles

Als je je continu zorgen zit te maken over het feit dat je seksleven echt wel beter moet, zal het nooit lukken. Relax en doe in bed wat jullie allebei graag doen. Lukt het echt niet, neem dan even afstand van penetratie, en doe gewoon alles behalve dat. Het zal je zorgen wegnemen en als je het na een tijdje opnieuw zorgeloos probeert, is de kans veel groter dat jullie erin zullen slagen om je seksleven naar een hoger niveau te tillen.

10. Maak haar zwanger (en niet per ongeluk)

Als jullie graag zwanger willen worden, stop dan met stoten vlak na de ejaculatie. Je penis is zo geschapen dat ie van alleen terugtrekt zodat je sperma niet geraakt waar het moet geraken. Als je dus tijdens de ejaculatie blijft doorstoten, dan maak je kans kleiner dat je sperma aankomt waar het moet zijn.