info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > 7 voordelen van knuffelen
7 voordelen van knuffelen
donderdag 13 jan 2022, 14:55 uur
knuffelend koppel
We zijn geboren knuffelaars. Vanaf het moment dat we in de armen van onze moeder worden gelegd en ons realiseren dat het de meest perfecte plek is om te zijn, doen we alles voor een knuffel. En maar goed ook, want knuffelen biedt tal van voordelen, ook gezondheidsvoordelen! We zetten de belangrijkste op een rij.

1. Het is geweldig voor je seksleven

Volgens onderzoek van de Universiteit van Toronto rapporteren degenen die standaard knuffelen na de seks, "hogere niveaus van tevredenheid met hun seksleven". Dit omdat de tijd nemen voor intimiteit na de daad de emotionele en seksuele band daar opnieuw bevestigt.

2. Het zorgt voor een gelukkiger relatie

Al dat knuffelen maakt oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het is een belangrijk stofje in je hersenen dat verantwoordelijk is voor een gevoel van intimiteit en verbondenheid. Het hormoon loopt niet alleen hoogtij tijdens knuffelsessies, maar "het verhoogt het algehele geluk", zeggen psychologen.

3. Het helpt pijn te verlichten

Soms is slechts een aanraking genoeg om het beter te laten gaan. Denk aan toen je jonger was - als er iets pijn deed, was je onmiddellijke reactie om mama te roepen, omdat haar aanraking een magisch wondermiddel was.

Hoewel niets de aanraking van een moeder kan overtreffen, kan de oxytocine die vrijkomt tijdens het knuffelen de pijn bij individuen verlichten. Het is een perfecte combinatie van hormonen en knuffels die een fysieke (of zelfs emotionele) pijn draaglijk kunnen maken.

4. Het stimuleert genegenheid

De intimiteit die gepaard gaat met knuffelen, vooral na seks, kan door vrijwel niets ter wereld worden geëvenaard. Knuffelen zorgt niet alleen voor meer genegenheid, maar het stelt ons ook in staat om onze genegenheid te communiceren zonder woorden wanneer woorden ons soms tekortschieten.

5. Het is goed voor je immuunsysteem

De afgifte van oxytocine is ook goed voor je immuunsysteem. Ben je vaak ziek? Dan knuffel je niet genoeg!

6. Het verlaagt het risico op hartaandoeningen

De fysieke effecten die een dagelijkse knuffel op je hart kan hebben, zijn verbluffend. Dat geldt ook voor alle andere factoren die bijdragen aan hartaandoeningen, zoals hoge bloeddruk, stress en angst.

7. Het kan leiden tot ronde 2

De dopamine die vrijkomt tijdens je knuffelsessie na de seks, kan het seksuele verlangen opnieuw opwekken en dus tot een volgende ronde leiden.