info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > 4 fabels over de liefde die veel vrouwen geloven
4 fabels over de liefde die veel vrouwen geloven
donderdag 20 april 2017, 15:07 uur
liefdesfabels
De liefde is al complex genoeg, dus het is prettig als er wat onwrikbare feiten zijn die je enig houvast bieden. Maar helaas blijken veel van die feiten de grootste fabels! Fabels die veel vrouwen maar al te graag geloven. We bespreken er vier.

Fabel #1: Er is iets mis met single mannen boven de 40 jaar

Er zijn nogal wat vrouwen die denken dat mannen van 40 jaar of ouder niet zonder reden single zijn. "Dan zal er vast iets met hen aan de hand zijn", denken ze. Maar waarom zou je dat denken? Er zijn in de 21e eeuw nog nooit zoveel vrijgezellen in Vlaanderen geweest als op dit moment. We leven niet meer in de jaren 80, toen alleen zijn op je dertigste of veertigste wl bijzonder was. En er kunnen voldoende plausibele redenen zijn voor mannen om op hun veertigste nog vrijgezel te zijn. Omdat we steeds ouder worden kiezen steeds meer mensen ervoor om een relatie uit te stellen.

Fabel #2: Mannen kan je vormen en kneden

Een andere fabel die maar niet uit de wereld kan worden geholpen is dat vrouwen denken dat vrouwen hun partner gemakkelijk kunnen kneden en veranderen. Ja, in een relatie groei je (als het goed is) altijd naar elkaar toe. Maar mannen hebben een sterke eigen wil en die kan je echt niet zomaar veranderen, zodat hij perfect in je straatje past. Het is een mythe om te denken dat je zijn imperfecte karakter straks wel kunt veranderen, bijvoorbeeld als jullie getrouwd zijn of gaan samenwonen. Kortom: je krijgt de man zoals hij op dit moment is. Geeft je man bijvoorbeeld aan dat hij geen kinderen met je wil? Dan mag je hem geloven op zijn woord... Ook als hij zegt dat hij geen relatie met je wil of met je wil trouwen. Laat hem in al die gevallen met rust. Want: een man een man, een woord een woord.

Fabel #3: Online daten is gedoemd te mislukken

Is online dating bij voorbaat al gedoemd om te mislukken? Nee hoor. Online daten is allang niet meer weggelegd voor mensen die wanhopig op zoek zijn naar een relatie. Integendeel! Online dating is hip en steeds meer mensen vinden hun liefdespartner via een website of app. En het bijzondere van deze manier van daten is dat je singles ontmoet die je in het echte leven anders nooit tegen het lijf zou lopen! Daten via digitale kanalen heeft daarnaast het voordeel dat je elkaar eerst op een andere manier leert kennen. Dan kan je alsnog besluiten om elkaar te ontmoeten of niet. Online daten werkt goed en de kans is groot dat ook jij via een datingsite vroeg of laat jouw droompartner vindt!

Fabel #4: Elkaar liefhebben is voldoende

Nogal veel mensen die in een relatie zitten en dan met name vrouwen, denken dat elkaar liefhebben voldoende is om een relatie te kunnen redden. Of om het levenslang met elkaar uit te kunnen houden. Foute gedachte! We kunnen je namelijk vertellen dat echte liefde mensen bindt maar dat alleen elkaar liefhebben onvoldoende is. Natuurlijk is het eenvoudiger om je partner te vergeven wanneer je zielsveel van hem houdt. Maar toch kan hij niet oneindig blijven teren op de liefde die je voor hem voelt. Jullie moeten keihard werken om een relatie gezond te houden. Net zoals iedereen. Van elkaar houden betekent ook dat je alles voor elkaar over hebt, dat je elkaar wilt leren kennen en dus goed met elkaar communiceert.