Magazine

Check hier de voorpagina’s van Belgische en buitenlandse kranten

Met zoveel websites die je doorlopend van het laatste nieuws voorzien, heb je wellicht allang geen papieren krant meer. Toch benieuwd naar wat de kranten vandaag op hun voorpagina’s blokletteren? Ook dan hoef je niet naar de kiosk. Er bestaan websites waarop je gratis de voorpagina’s van kranten uit de hele wereld kan bekijken en met een beetje moeite ook lezen. Vooral een bezoekje waard wanneer er zich een grote nieuwsgebeurtenis heeft voorgedaan. Elke krant verslaat die weer net even anders.

 

The Paperboy

 

The Paperboy geeft al sinds jaar en dag het misschien wel meest volledige overzicht van online kranten uit de hele wereld. Behalve links naar krantensites vind je er ook nieuwskoppen én de voorpagina’s. Alle grote Vlaamse kranten, met uitzondering van De Tijd, zijn vertegenwoordigd, plus GVA en HBVL. De afbeeldingen zijn wel dusdanig klein dat je alleen de (grote) koppen kan lezen. Maar alleszins voldoende om in één oogopslag te zien wat de redacties vandaag het belangrijkste nieuws achten. De site biedt ook een Android-app.

 

www.thepaperboy.com/belgium/front-pages.cfm

 

Kiosko.net

 

Online overzicht van krantenvoorpagina’s uit de hele wereld. Doch zeker niet van álle kranten: uit België verschijnen alleen de covers van De Morgen en Le Soir, en van de economische kranten De Tijd en L’Echo. Het gaat daarbij vooral om een impressie van de koppen en de foto’s, maar met een beetje moeite kan je meestal ook de kleine lettertjes lezen. Groot pluspunt van deze site, van Spaanse makelij, is dat je ook de voorpagina’s van de voorbije week kan raadplegen. Kiosko is ook beschikbaar als mobiele app voor iOS.

 

kiosko.net/be/

 

Newseum.org

 

De site Freedom Forum (voorheen Newseum) bevat enkele honderden voorpagina’s van kranten, vooral Amerikaanse (278 voorpagina’s). Helaas slechts enkele Europese en geen Belgische.

 

www.freedomforum.org/todaysfrontpages/

 

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2023.

Laatste reacties