Magazine

Nieuw op Street View: Piramide van Cheops, Belgisch Stripcentrum en cruiseschip Allure of the Seas

Jawel, Google heeft weer wat boeiende en verrassende locaties aan Street View toegevoegd. Zopas werden we al op een dromedaris meegenomen door de Arabische woestijn. En vanaf nu kan je ook de necropolis van Gizeh in Egypte virtueel betreden. Vergaap je bijvoorbeeld aan de 4500 jaar oude Piramide van Cheops, wellicht beter bekend als de Grote Piramide. Maar ook toeristische bestemmingen in België worden door Google op de gevoelige panoramische plaat gezet. Het Belgisch Stripcentrum bijvoorbeeld. En wil je weten hoe het er aan dek van één van ’s werelds grootste cruiseschepen uitziet? Geen probleem. Dankzij Street View volstaan slechts enkele muisklikken.

 

Necropolis van Gizeh

 

Om de Grote Piramide te bezichtigen hoef je niet meer naar Egypte te reizen, iets wat door de verhoogde terreurdreiging in het land toch al niet zo evident is. De Necropolis van Gizeh is de nieuwste toevoeging aan het Google Street View-assortiment, dat zich al lang niet meer tot de straat beperkt. Het complex op het plateau van Gizeh, net buiten Caïro, bestaat uit oude monumenten, inclusief drie piramidecomplexen en een massieve sculptuur die bekendstaat als de Sfinx van Gizeh. Via Street View wandel je onder meer langs de Piramiden van Chefren en Mycerinus, en kan je de 4500 jaar oude Piramide van Cheops bewonderen, ook wel de Grote Piramide genoemd. De piramiden binnengaan is helaas (nog) niet mogelijk. Niettemin een indrukwekkend stukje digitale sightseeing!

 

www.google.com/maps/about/behind-the-scenes/streetview/treks/pyramids-of-giza

 

Belgisch Stripcentrum

 

Op 3 oktober vierde het Belgisch Stripcentrum (BSC) in Brussel zijn 25ste verjaardag. Daarmee is het het oudste stripmuseum ter wereld, en tevens een grote internationale trekpleister. De permanente tentoonstellingen laten prachtige originele tekeningen en unieke objecten uit de stripwereld zien. Het jubileum werd op feestelijke wijze luister bij gezet, maar de kers op de taart is toch wel dat dit stukje Belgische trots aan Google Street View werd toegevoegd. Via onderstaande link kan je een glimp opvangen van het museum, gewijd aan striphelden als Kuifje, Suske en Wiske, en Lucky Luke, en rondsnuffelen in de bibliotheek.

 


www.google.be/maps/@50.8511249,4.3600213,3a,75y,27.73h,83.4t

 

Cruiseschip Allure of the Seas

 

Bootje varen met Google is niks nieuws. We voeren al eens per gondel door Venetië, werden getrakteerd op een kijkje in een oude onderzeeër genaamd HMS Ocelot en onlangs werd de SS Rotterdam in beeld gebracht, het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Het jongste maritieme uitstapje van Google heet Allure of the Seas, zusterschip van de Oasis of the Seas, ’s werelds grootste cruiseschip. Met een capaciteit van meer dan 6000 passagiers is Allure echter ook geen kleintje. Via Street View kan je de plezierboot digitaal verkennen, zoals je ook potentiële vakantiebestemmingen op het vaste land kan bekijken.

 


www.royalcaribbean.co.uk/google-street-view-cruise-ship/?cid=UKRCIVanity_RoyalView_070714_1

Laatste reacties