info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > 5 tips om je online datingprofiel te verbeteren
5 tips om je online datingprofiel te verbeteren
vrijdag 2 juni 2017, 15:08 uur
dating-profile
Wil het maar niet leuken om de ware te vinden, zelfs niet met dat fancy profiel op die datingwebsite? Misschien kan dat profiel nóg fancier, of juist een heel pak minder. Vijf tips van experts om het maximale uit je online datingprofiel te halen.

1. De juiste foto's

Waar ga je zelf het eerst op af bij het bekijken van een profiel? Juist - de foto's. Voor aantrekkelijk profiel heb je goede foto's nodig - en dan ook écht goede foto's. Het is belangrijk dat je recente kiekjes gebruikt waarop je gezicht goed te zien is. Ook is het verstandig om foto's te kiezen waarop je 'fatsoenlijk' gekleed bent: met foto's waarop veel bloot te zien is, kun je wel eens een inbox vol reacties krijgen van het soort waar je niet op zit te wachten. Afhankelijk van de mogelijkheden van de site kies je vier tot zes goede foto's. Lachen is niet verboden! Integendeel, als je lacht op je profielfoto's oog je onmiddellijk een stuk toegankelijker en het maakt de foto persoonlijk. Kies bij voorkeur afbeeldingen waarop je recht in de lens kijkt, zodat degene die je profiel bezoekt het gevoel krijgt echt 'contact te maken'. Ogen worden niet voor niets de spiegels van de ziel genoemd...

Het plaatsen van selfies is af te raden, zeker voor de heren. Bij vrouwen is terughoudendheid geboden, zeker selfies met het bekende getuite mondje ('duckface') zijn geen aanrader. Laat iemand desnoods wat leuke foto's maken speciaal voor dit doel, waarop je eventueel samen met anderen staat - dit straalt ook gezelligheid uit en laat zien - in tegenstelling tot de selfie- dat je geen eenling bent.

2. Niks negatiefs

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het sluipt sneller in je beschrijvingen dan je zou denken: ga niet uitgebreid in op de dingen die je NIET bent of waar je NIET van houdt. In plaats van 'kan niet goed stilzitten' vertel je beter wat een 'dynamische persoon' je bent, die 'altijd in beweging is'. Maar geef ook niet aan dat je NIET op zoek bent naar macho's of profiteurs. Vermijd deze negatieve beschrijvingen en vertel wat je WEL zoekt en wat je WEL aantrekt in een potentiële partner. Hiermee voorkom je dat je als een zeurkous wordt gezien, misschien wel door die ene leuke persoon... want dat zou zonde zijn.

3. Wees uniek

Waarschijnlijk heb je al verschillende profielen van anderen bekeken en lijkt het je veilig om ongeveer dezelfde opbouw aan te houden. Maar durf gewoon uniek te zijn in je profiel. Bedenk iets waarmee je opvalt (alleen GEEN rare foto's, zie tip 1) en waardoor men juist jouw profiel onthoudt. Beschrijf concreet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, zonder je toevlucht te nemen tot clichés. Vraag eventueel je vrienden of familie om raad, zij kunnen je unieke eigenschappen vaak treffender omschrijven dan jijzelf. Heb je bijzondere hobby's? Waar spring jij 's ochtends je bed voor uit? Humor is ook een goede manier om positief op te vallen.

4. Beelden in plaats van woorden

Naast de foto's die je plaatst is het ook belangrijk dat belangstellenden zich een beeld van jou vormen in hun hoofd. Dit bereik je sneller door voorbeelden te geven dan door lange lijstjes met eigenschappen van jezelf op te nemen in je beschrijving. Ben je spontaan? Vertel van die keer dat je ineens stopte met je studie om iets heel anders te gaan doen. Overweeg om een grappige anekdote op te nemen in je beschrijving - iets wat echt typerend is voor jou - en laat de lezer zijn of haar eigen conclusies trekken. Op die manier vormen ze zelf een beeld van jou - beter dan wanneer ze je op je woord moeten geloven dat je grappig, sportief of dapper bent... Zorg ook dat je verhaal bij je foto's past.

5. Stel jezelf centraal

Wie je profiel bezoekt is geïnteresseerd in jou. Het is dan ook belangrijk om de tekst voor het grootste deel over JEZELF te laten gaan, niet over waar je vandaan komt of wat typerend is voor het beroep dat je beoefent. En weid ook niet te lang uit over de persoon die je zoekt, of wat je allemaal met hem/haar zult gaan ondernemen zodra jullie elkaar vinden. Deel persoonlijke informatie, maar maak er geen saai rijtje van waarin je je leven opsomt van je geboorte tot nu. Probeer de tekst voor minimaal 80 procent over JOU te laten gaan.

Gebruik deze tips bij de zoektocht naar je soulmate. Ze zijn afkomstig van dating professionals en beproefd in de praktijk. En voor je het weet loop jij ook innig verstrengeld met iemand langs de branding!

h/t HuffPost