info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > vertel je crush niet wat je voor hem of haar voelt
Vertel je crush niet wat je voor hem of haar voelt
dinsdag 17 jan 2017, 15:08 uur
liefdesverklaring
Het kan erg lastig zijn om (beginnende) verliefdheidgevoelens voor een ander voor je te houden. Je wilt graag bij hem of haar zijn en uitspreken hoeveel je voor de persoon in kwestie voelt. Maar toch is het onverstandig om meteen al, bijvoorbeeld na een eerste of tweede date, hem of haar de liefde te verklaren. Probeer in alle macht jouw verliefde gevoelens in de beginfase voor je te houden. Over het hoe en waarom daarvan leggen we jou hieronder meer uit! Dit artikel is met name bedoeld voor mannen die te overhaastig zijn met het delen van gevoelens.

De eerste date

Laten we beginnen met een voorbeeld. Stel dat je hebt afgesproken met een leuke meid of vent en de date is tot dusver geslaagd. Na afloop van bijvoorbeeld een wandeling gaan jullie samen nog even ergens iets drinken. En dan komt het hoge woord eruit: hij of zij geeft te kennen jou erg leuk te vinden en wel iets te zien in een relatie... Weg spanning! Jij zat totaal niet te wachten op een dergelijke bekentenis. Niet dat je hem of haar niet leuk vindt, integendeel. Maar dit was nog maar jullie eerste afspraakje en je hebt nog geen moment stilgestaan bij de gedachte hoe het zou zijn als jullie een relatie zouden hebben. Met name mannen maken deze fout al te vaak. Zij komen veel te gretig over en maken daarmee meer kapot dan ze lief is.

Wat vrouwen willen is iets anders dan wat mannen willen

Een fatale fout die mannen maken als ze contact hebben met een vrouw is dat ze te koop lopen met hun gevoelens. Vrouwen willen echter iets heel anders omdat vrouwen op een heel andere manier verliefd worden. Een vrouw maak je niet verliefd op jou wanneer je open kaart speelt. Je bereikt het tegenovergestelde. Het volgende gaat voor vrijwel alle vrouwen op: zij worden pas verliefd naarmate ze de man beter leren kennen. Liefde op het eerste gezicht komt bij mannen nogal eens voor maar bij vrouwen heel zelden. Ze willen eerst de persoon leren kennen. Een vrouw wordt pas verliefd wanneer ze niet precies weet waar ze aan toe is maar vooral als ze niet weet wat de man in kwestie voor haar voelt. Ze ziet het onbewust als een spel; ze probeert te ontrafelen wat jouw gevoelens voor haar zijn. Daar genieten vrouwen van! Zie het gewoon als een emotionele rollercoaster waarin zij zit wanneer ze met jou datet. En speel het spel mee. Als je niet duidelijk bent over jouw gevoelens voor haar dan zal ze steeds vaker aan je gaan denken...

Als vrouw neem je niet het initiatief

Voor de vrouwelijke lezers onder jullie raden we het volgende aan: neem nooit zelf het initiatief. Ook al vind je hem meer dan leuk en beginnen de verliefdheidgevoelens te komen, spreek dat gevoel nog niet uit. Hij vindt jou misschien heel erg leuk maar de kans is aanwezig dat hij nog niet verliefd op je is. Als je hem 'belast' met jouw gevoelens voor hem dan leg je als het ware een extra druk op zijn schouders. En onder druk is nog nooit iemand verliefd geworden. Spreek gewoon vaak met hem af en probeer bij hem in de buurt te blijven, zonder dat je laat merken dat je iets voor hem voelt. Geef hem de tijd en onderneem veel leuke dingen samen.