info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > zoenen op een eerste date: verstandig of niet?
Zoenen op een eerste date: verstandig of niet?
maandag 16 jan 2017, 12:45 uur
zoenen
Voor alle duidelijkheid: Het is niet aan ons of zoenen op een eerste date kan of juist not done is. Dat is geheel aan jou. En elke situatie is weer anders. Toch steken we onze mening niet onder stoelen en banken, vandaar ook dit artikel. Als het aan ons ligt dan wacht je met zoenen tot na je eerste date met hem of haar, helemaal wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie.

Zoenen heeft een doel en daarom...

Zoenen heeft wel degelijk een einddoel en daarom denken we dat zoenen op een eerste date heel erg onverstandig is. Als het met jullie klikt dan raden we zelfs aan om te wachten met zoenen totdat je hem of haar wat beter kent. Zoenen op een tweede date kan maar nog beter is het om te wachten tot jouw derde ontmoeting met hem of haar. Met name mannen onderschatten hoe belangrijk zoenen is voor vrouwen. Voor vrouwen gaat het veel verder dan alleen een fijne prettige sensatie. Door het zoenen met hem of haar uit te stellen geef je elkaar de kans om naar elkaar te verlangen. Met name vrouwen kunnen daar lang over fantaseren, het is voor hen een onderdeel van het verliefdheidproces. Als een vrouw zoent in een opwelling (bijvoorbeeld in de kroeg) met een vrij onbekende man, dan krijgt ze daar spijt van; weg spanning, weg fantasie... Er blijft niets over om naar uit te kijken.

Bouw de spanning op

Als man doe je er goed aan om de spanning op te bouwen tijdens het daten met die ene droomvrouw. Door niet het initiatief te nemen om gelijk met haar te zoenen op je eerste date laat je een goede indruk achter. Ze beschouwt jou niet als een snelle flirt of een lekker tussendoortje. Integendeel. Ze zal het waarderen dat jij de tijd neemt om haar eerst te leren kennen. Neem na afloop van de eerste date afscheid van haar en geef haar een knuffel. Na afloop van je tweede date geef je haar een zoen op de wang en als jullie voor de derde keer afscheid van elkaar nemen......?