info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > slecht gedrag waarmee je een date verknalt
Zó verpest je een date
dinsdag 7 maart jan 2017, 11:55 uur
fail
Of een date een succes wordt, hangt van vele factoren af. En sommige heb je geheel in eigen hand. Bewust maar ook onbewust kan jij tijdens een date jezelf van de slechtste kant laten zien. Lees je snel met ons mee?

Je hebt een negatieve levensinstelling

Je hebt het of je hebt het niet: je bent positief of negatief ingesteld. Je hebt nou eenmaal positieve mensen en mensen die in alles een probleem of obstakel zien. Besef dat mensen graag omgaan met optimisten en negativisme haten. Je maakt jezelf daarom ook erg onaantrekkelijk als je altijd als eerste het negatieve benoemt en het leven dus niet op een positieve wijze benadert.

Jij neemt totaal geen initiatief

De grootste fout die je kan maken als man is dat je geen initiatief neemt. Ook al is het belangrijk dat ook vrouwen zo nu en dan het initiatief nemen. Vind jij een meid erg leuk en denk je dat het wel eens wederzijds kan zijn? Wacht niet te lang en stap op haar af of stel voor om eens af te spreken. Doe je dat niet en wacht je te lang met initiatief nemen? Dan zou zij wel eens kunnen denken dat je niet geďnteresseerd bent in haar...

Je bent niet duidelijk of onverschillig

Het is belangrijk dat je zowel voor een date als tijdens en na een afspraakje altijd duidelijk bent in je communicatie. Dit gaat natuurlijk op voor zowel mannen als vrouwen! Kom daarom je woord altijd na en wees in alles altijd duidelijk. Heb jij een bepaalde mening? Kom daar dan eerlijk voor uit en praat er niet omheen. Ook te laat op een date verschijnen kan overkomen als onverschilligheid.

Te weinig diepgang is dodelijk

Als je met iemand afspreekt is het dodelijk als je het gesprek oppervlakkig houdt. Voorkom dat je te algemene vragen stelt maar vraag juist door! 'Waarom word je daar blij van? ' Of: 'Hoe voelde het toen...' En: 'Ik zie dat het je raakt, kan je me iets daarover vertellen? ' Zorg dus voor diepgang in gesprekken en wees niet bang om je emoties te tonen. Je toont daarmee aan hoe geďnteresseerd je bent in de ander. Vergeet ook niet goed te luisteren!

Je bent niet eerlijk of verbergt iets

Wees altijd eerlijk in het leven. Zorg ervoor dat mensen op jou kunnen bouwen! Ook tijdens het daten is het belangrijk om altijd eerlijk te zijn in alles wat je zegt. 'Al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel'. Zodra je date erachter komt dat je niet eerlijk bent of iets verbergt, dan is het meestal einde oefening en kan je een tweede date op je buik schrijven. Soms kan het ook overkomen alsof je iets te verbergen hebt terwijl dit misschien niet eens zo is. Introverte personen bijvoorbeeld praten niet graag over hun gevoelens en tonen wat minder gemakkelijk hun emoties. Personen die naar binnen zijn gekeerd kunnen overkomen alsof ze iets te verbergen hebben. Ben jij introvert ingesteld? Bespreek dat dan eerlijk met je date. Vertel dat je het lastig vindt om over je gevoelens te praten en dat je daarvoor meestal wat extra tijd nodig hebt.

Je praat door hem of haar heen

Laat mensen altijd uitpraten! Ook al is je date wat lang van gespreksstof en is het misschien saai, praat er niet doorheen. Je maakt jezelf daarmee te belangrijk in de ogen van de ander. Daarmee laat je ook zien dat je geen goede luisteraar bent en misschien wel een tikkeltje ongeduldig. Een flinke afknapper dus en een reden voor veel mensen om het bij een eerste date te houden.

Je ziet er onverzorgd uit

Het is een enorme afknapper wanneer je onverzorgd op een afspraakje verschijnt. Besteed daarom veel aandacht (sowieso, ook in het dagelijks leven) aan je uiterlijk, persoonlijke verzorging en je kleding. Neem vlak voordat je afspreekt een lekkere douche, knip je nagels, flos het gebit en poets de tanden. Doe een lekker geurtje op. Draag nette kleding waarin jij je comfortabel voelt en vergeet niet je schoenen te poetsen. Kortom: Zie er zo goed mogelijk uit! Mensen die zichzelf verwaarlozen zitten duidelijk niet lekker in hun vel.

Je praat alleen maar over jezelf

Misschien praat jij graag over jezelf. Soms komt het voor dat je gewoon zo enthousiast bent over een bepaald onderwerp of over iets waarin jij uitblinkt, dat je daar uren over kan praten. Zo erg is dat niet maar tijdens een date is dat dodelijk. Als je afspreekt met een leuke meid of vent dan is het natuurlijk asociaal om alleen over jezelf te praten. Als je de ander wilt leren kennen geef je hem/haar de tijd en ruimte om ook het verhaal te doen. Mensen die alleen maar over zichzelf kunnen praten komen arrogant over, niet sociaal of vervelend. Tijdens een date is het echter wel normaal als vrouwen net iets meer aan het woord zijn dan mannen. Dat is niet alleen een ongeschreven regel maar het heeft ook een reden. Vrouwen communiceren van nature gewoon beter dan mannen maar hebben ook meer woorden nodig om gevoelens en emoties te omschrijven.