info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > wat trek je aan op een eerste date?
Wat trek je aan op een eerste date?
vrijdag 10 maart 2017, 11:55 uur
fail
Het is bijna zover: je bent in contact gekomen met een leuke heer of dame via een datingsite en het klikt zo goed dat jullie hebben besloten om af te spreken. Dat is natuurlijk erg spannend. Want in real life leer je elkaar pas echt goed kennen. En je wilt uiteraard zo goed mogelijk voor de dag komen! Niet alleen vrouwen maar ook mannen vragen zich daarom af wat ze moeten aantrekken op een eerste date. Hoe kom je zo goed mogelijk voor de dag? Moet je opvallende kleding dragen of kan je maar beter kiezen voor iets minder opvallends? Waar letten vrouwen op? En hoe onderscheid jij je als man positief?

Concentreer je op je date en niet op kleding

De perfecte outfit bestaat eigenlijk niet. En toch weer wel. Want waar jij je comfortabel en prettig in voelt, dat is de perfecte outfit. Let bij de keuze van kleding er daarom op waar jij je prettig in voelt. Je kunt je dan veel gemakkelijker concentreren op de date! Draag je kleding waarin jij je ongemakkelijk voelt (bijvoorbeeld omdat het knelt of gewoon niet fijn zit), dan is het niet mogelijk om je voor 100 procent te focussen op het afspraakje zelf.

Kleden naar de omstandigheden

Probeer je altijd naar de omstandigheid of gelegenheid te kleden. Als je buiten afspreekt is het handig om rekening te houden met de weersomstandigheden. Spreek je af in een restaurant om daar gezellig een hapje te gaan eten, kies dan kleding uit die bij die gelegenheid past. In een chique eettent ga je natuurlijk niet met je sportieve kleding zitten of met een vale spijkerbroek. Je kunt echter wel weer casual gekleed gaan als er een romantische wandeling op het programma staat. Kleed je dus naar de omstandigheden, zonder dat dit ten koste gaat van je persoonlijke stijl.

Overdrijf niet!

Het is goed om er netjes uit te zien en je dus netjes te kleden. Het is óók goed om kleding te dragen die bij jouw persoonlijkheid past. Wees niet bang om jezelf te zijn. Maar overdrijf niet! Trek alleen kleding aan die je normaal ook zou dragen.

Wees verzorgd

Draag schone kleding en laat een verzorgde indruk achter
Het allerbelangrijkste is nog altijd dat je een verzorgde indruk achterlaat en dus niet per se wat je draagt. Kom je slordig voor de dag? Dan heb je een hele slechte eerste indruk achtergelaten.

Wat mannen aantrekkelijk vinden bij vrouwen

Mannen kunnen het appreciëren wanneer vrouwen een tikje mysterieus gekleed gaan. Vrouwen kunnen als geen ander hun fysieke kenmerken extra benadrukken. Doe dit wel zonder dat je te veel van jezelf blootgeeft. Ben je trots op een lichaamsdeel? Dan mag je dit gerust wat benadrukken, zolang je maar genoeg aan de verbeelding overlaat. Zo laat je zien dat je niet bang bent iets van jezelf te onthullen maar blijf je toch mysterieus. Wees zuinig met make-up en parfum. Een dikke laag schmink en een enorme walm parfum worden nooit op prijs gesteld.

Wat vrouwen aantrekkelijk vinden bij mannen

Wat willen vrouwen nou eigenlijk echt van mannen? Opmerkelijk genoeg blijken vrouwen te letten op de kwaliteit van kleding. Vrouwen verkiezen luxe materialen boven goedkope. Mooie stoffen (volgens vrouwen) zijn linnen, katoen en wol. Kleding bestaande uit synthetische stoffen kan je maar beter in je kledingkast laten hangen. Waar je vrouwen mee afstoot is kleding volgens de laatste mode van twee jaar terug in de tijd. Ook versleten kleding is een regelrechte afknapper. Trek kleding aan die perfect past. Truien of broeken zonder vorm zijn not done. Verder zijn vrouwen echt niet zo veeleisend als veel mannen denken. Met stip op nummer één staat een goede jeans gevolgd door een mooie sweater of blouse. Houd het simpel maar kies wel voor kwaliteit en kleding met de juiste pasvorm!

Kledingkleur bij vrouwen

Mannen vinden rode kleding bij vrouwen enorm sexy. Zij associëren die kleur (en vrouwen andersom ook bij mannen) met passie en seks. Als vrouw val je op wanneer je deze kleur draagt. Een rode outfit is -mits het bij je uitstraling en persoonlijkheid past- dus sowieso een goede keuze. Onderzoeken hebben aangetoond dat bij het zien van een rode kleur in de hersenen chemische reacties plaatsvinden. Dit zorgt voor een opwindend gevoel. Vrouwen met een sterk karakter die zich in het rood kleden die trekken daarmee sterke persoonlijkheden aan.

Kledingkleur bij mannen

Vrouwen vinden de kleur rood bij mannen ook erg aantrekkelijk, maar kijk hier als man ook mee uit. Want de kleur rood bij mannen kan door vrouwen ook geassocieerd worden met agressie en dominantie. Gebruik daarom liever neutrale kleuren zoals donkerblauw, turquoise of zwart. Blauw staat voor evenwichtigheid en betrouwbaarheid maar ook voor onafhankelijkheid. En laten dat nou net eigenschappen zijn die vrouwen aantrekkelijk vinden aan mannen.

Laat je adviseren!
De meeste vrouwen weten heel goed met welke kleding ze goed voor de dag komen op een date. Voor veel mannen is dat echter lastiger. Hen adviseren we om zich goed te laten informeren en adviseren. Dat kan bij een kledingzaak maar ook online.