logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgids · nieuws · magazine · gezond en fit · online games · shopping
Populair: 
auto verkopen · rijbewijs online · verkeersinformatie · telefoongidsen · hotels boeken · reisblogs
Routeplanners van A naar B
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > routeplanner
VAB
Bereken je ideale route in België en Europa via VAB. Gebruikt de technologie van Routnet/Locatienet.
https://www.vab.be/nl/info-en-diensten/tools/routeplanner
Touring
Omzeil files en wegenwerken en kom altijd op tijd dankzij deze performante routewijzer. Stippel je traject uit en bekijk ook gedetailleerde stratenplannen op je route.
https://www.touring.be/nl/mobilis
Mappy
Geavanceerde reisplanner voor Europa. Naast het plannen van routes kan je eigen criteria toevoegen om kosten van reis te berekenen m.b.v. instellingen als type auto, het brandstoftype, kilometervergoeding, tolwegen enz.
https://nl-be.mappy.com
Routenet
Routenet is één van de oudste en bekendste reisplanners op het net (actief sinds 1996). Routenet berekent snel en accuraat de route, geeft een uitgebreide routebeschrijving en een schatting van de reisduur.
http://www.routenet.be
TomTom MyDrive
Geavanceerde wegenplanner van de Nederlandse makers van de navigatiesystemen. De TomTom-planner houdt rekening met vertragingen onderweg om zo te komen tot betere reistijden.
https://mydrive.tomtom.com/nl_be/
HERE WeGo
Kaartenwebsite en -app, gespecialiseerd in stedennavigatie. Dankzij de geavanceerde technologie kan je razendsnel en soepel door zeer gedetailleerde kaarten navigeren en zoomen, desgewenst in 3D-view.
https://wego.here.com
ViaMichelin
Bandenfabrikant Michelin is bij toeristen gekend om zijn uitstekende wegenkaarten en gidsen. Ook online staan ze op dat gebied hun mannetje, dankzij dit portaal vol met handige route- en kaarttools.
https://www.viamichelin.com
Kaartprogramma's
Google Maps & Street View
Google Maps combineert een krachtige, geavanceerde kaarttechnologie met routebeschrijvingen en/of bedrijfsinformatie, zoals locatieaanduidingen en contact-gegevens. Sinds eind 2011 kan je België ook op straatniveau bekijken. meer info
https://www.google.be/maps/
Bing Maps
Volwaardig alternatief voor Google Maps & Earth, van Microsoft. De dienst is vooral het gebruiken waard vanwege het heldere vogelperspectief (Bird's Eye) dat je in veruit de meeste stedelijke gebieden en grotere plaatsen te gebruiken is.
http://www.bing.com/maps/
Geopunt.be
De scherpe luchtfoto's van AGIV, aangevuld met tal van andere geografische informatie voor Vlaanderen, die je als lagen op de kaart kan weergeven. meer info
http://www.geopunt.be
AGIV Geoviewer
Kaartendienst van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen. Satellietkaarten zoals je die kent van Google Maps, maar dan enkel voor Vlaanderen én een stuk scherper en gedetailleerder. meer info
http://gdiviewer.agiv.be
OpenStreetMap
OpenStreetMap (OSM) is een project dat als doel heeft om vrij beschikbare en bewerkbare landkaarten te maken. Iedereen kan er aan meewerken, het invoeren en aanpassen van de geografische data steunt volledig op vrijwilligers.
http://www.openstreetmap.org
Openbaar vervoer
De Lijn
Via delijn.be kan je naast de dienstregeling de wachttijden van elke bushalte in real-time opvolgen. Die worden berekend op basis van de gps-positie van de bussen.
https://www.delijn.be/nl/routeplanner/
NMBS dienstregelingen
Van A naar B met de trein. Stippel je treinroute uit binnen België en koop desgewenst je ticket online.
http://www.belgianrail.be/jp/nmbs-routeplanner/query.exe/nn
NMBS internationale treinplanner
Doorkruis gans Europa per spoor. Vul hier de plaatsnamen in en je krijgt een afgemeten reisadvies.
https://www.b-europe.com
Omio
Deze 2-in-1 routeplanner en reiszoekmachine vervangt diverse andere websites en maakt het plannen van je Europareis een stuk gemakkelijker. Doorzoekt in één keer trein-, bus- en vliegtuigtickets. Ook beschikbaar als mobiele app.
http://www.omio.nl
Fiets
Fietsnet.be
Fietsnet.be wijst je de weg langs de gemarkeerde fietsroutes. Dankzij de interactieve kaart kan je zelf de voor jou ideale fietsroute uitstippelen.
https://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx
  Gerelateerd
verkeersinfo autonieuws reis apps weersites
  Magazine
5 websites voor nog meer Google Street View-plezier

Betaal je ticket voor De Lijn met een mobiele app

10 verrassende realtime animaties op basis van geo-informatie

Dienstregeling NMBS via Google Maps

10x Google Street View speciaal
  Randlinks
Afstanden berekenen
Bereken de hemelsbrede afstand tussen twee plaatsen.
http://www.indo.com/distance/

BlaBlaCar: carpoolen
Wereldwijd opererend carpoolplatform voor lange afstanden, sinds 2016 ook beschikbaar in België - als website en als mobiele app.
https://www.nl.blablacar.be

Historische kaarten
Perry-Castañeda Library herbergt een grote verzameling gedigitaliseerde historische kaartencollecties uit heel de wereld.
https://www.lib.utexas.edu/maps/

Virtual Globetrotting
Op Google Earth, Google Maps/Street View, Live Maps en Yahoo! Maps zijn heel wat bijzondere en grappige dingen te zien.
https://virtualglobetrotting.com

Brussel toen en nu
Leuke Google Maps-mashup: vergelijk het hedendaagse Brussel met dat van 1930, 1953, 1971 en 2004. Dit dankzij de digitalisering van oude luchtfoto’s van Brussel.
http://hemelsbrussel.brussels

Streetview Player
Leuke Street View-mashup. Vul twee plaatsnamen in en je krijgt een volautomatische tour in Street View aangeboden. Beeld voor beeld, maar toch, een ware roadmovie!
http://www.brianfolts.com/driver/

Geoguessr
Nog een Street View-spel. Hierbij krijg je een locatie in Street View te zien, waarna je op een kaart moet aangeven waar je denkt te zijn. Hoe dichter je bij de daadwerkelijke locatie bent, hoe meer punten je verdient.
https://www.geoguessr.com
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2022 · Privacy & contact