Magazine

Nieuw in Tinder: foto’s naar matches sturen

Tinder heeft een nieuwe functie bedacht die de dating-app minder vluchtig moet maken. In de nieuwste versie is het namelijk mogelijk om foto's naar jouw matches te sturen en op die manier letterlijk meer van jezelf te laten zien. Je matches kunnen op hun beurt een like of dislike aan jouw foto geven. Evenzo kan jij dat bij anderen doen. Like je iemands foto, dan stuit je meteen op een chatvenster om met die persoon een babbeltje te slaan. Op deze manier hoopt Tinder meer het ijs te kunnen breken tussen matches en te voorkomen dat het puur een app is om te zien hoe je in de markt ligt of om 'fundates' te scoren. De nieuwe functie is 'Moments' gedoopt, wordt vandaag uitgerold en lijkt in sommige opzichten wat op Snapchat.

 

De populariteit van Tinder heeft het voorbije jaar, ook in ons land, een enorme vlucht genomen. Hoeveel gebruikers de app precies telt, is onduidelijk. Wel maakte Tinder in maart nog bekend de kaap van 1 miljard matches te hebben gehaald en naar verluidt ligt die van 2 miljard op de loer. In Nederland zou de app 1,2 miljoen gebruikers tellen. Hoe het ook zij, dat de populariteit samenhangt met het vluchtige karakter – niet voor niets wordt Tinder vaak een vleeswarenkeuring genoemd – is evident. CEO Sean Rad laat deze week op Techcruch echter weten dat Tinder voor alle soorten contact geschikt moet zijn, ook voor puur romantische of vriendschappelijke.

  

De feature Moments is een eerste stap in die richting. Ze staat je toe om foto's naar jouw matches te sturen (dus niet naar willekeurige gebruikers) en daardoor meer contact tussen jouw en je matches te bewerkstelligen. De naam Moments is niet toevallig gekozen. Tinder ziet graag dat je foto’s stuurt van jouw interesses, zoals reizen, sport of iets wat jou typeert. "Zo kan je precies zien wie van jouw matches dezelfde interesses heeft" aldus Tinder-ceo Sean Rad.

 

 

In 'Moments' schuilt ook het tijdelijke karakter van de foto's. De functie doet in dat opzicht denken aan Snapchat. Moments blijven maximaal 24 uur zichtbaar voor jouw matches, daarna verdwijnen ze automatisch van de Tinder-server. Zodoende zijn het dus haast letterlijk momentopnamen, al is de intentie van de bedenkers natuurlijk óók om gebruikers bij de app betrokken te houden. Een andere overeenkomst met Snapchat is dat je foto's kan voorzien van tekst en tekeningen in verschillende kleuren. Meer Instagram-achtig is dan weer de optie om een kleurenfilter in te stellen voor het moment.

 

 

Tinder is gratis te downloaden voor iOS en Android. 

Laatste reacties