Magazine

Instagram Verhalen kan je voortaan ook bewaren en opnieuw delen

Instagram Verhalen (Stories) wordt een pak minder vluchtig en tijdelijk. In de nieuwste versie van de app kan je je verhalen voortaan bewaren en desgewenst opnieuw publiceren. Het is voor het eerst sinds de lancering van Instagram Verhalen, in augustus 2016, dat er zo’n grote update plaatsvindt. We lopen de nieuwe functionaliteiten even met je door.

 

Succes story

 

Instagram Verhalen zijn compilaties van losse foto’s, video’s en/of Boomerangs die na 24 uur weer verdwijnen en die je kan aankleden met tekst, emoji en krabbels. Het concept, fijntjes afgekeken van Snapchat, is een groot succes. Het heeft de populariteit van Instagram het afgelopen jaar danig vergroot.

 

Verhalen bewaren (Stories Archive)

 

De eerste noviteit is dat je gepubliceerde verhalen voortaan automatisch bewaard worden. Met Stories Archive kan je terugkijken naar je verlopen verhalen. Dit archief is enkel voor jezelf bedoeld; andere gebruikers zien deze opgeslagen verhalen dan ook niet. De functie is een uitbreiding van de eerdere archieffunctie van Instagram en zit onder dezelfde knop.

 

 

Verhalen uitlichten (Stories Highlights)

 

Instagram Verhalen verdwijnen na 24 uur en dat blijft ook zo. Permanente berichten kan je immers ‘gewoon’ op je profielpagina kwijt. Toch geeft Instagram je, met Stories Highlights, de mogelijkheid om ook je mooiste Verhalen een blijvend plekje op je profiel te geven. Je kan die desgewenst groeperen en zo bijvoorbeeld je beste selfies, momenten met vrienden, dierenfoto’s, vakantiemomenten enzovoort in de kijker zetten. Yep, lijkt wat op de functie Memories van Snapchat.Stories Highlights kan je toevoegen op je profielpagina, in een horizontale balk direct onder je biografie. Deze Verhalen-verzamelingen verschijnen enkel op jouw profiel en dus niet in de Stories-feed van je volgers. Volgens Instagram kan je er met Stories Highlights voor zorgen dat mensen een nog beter beeld van jou krijgen wanneer ze je profiel bezoeken.

 

 

Beschikbaarheid

 

De nieuwe functies worden momenteel wereldwijd uitgerold en zijn mogelijk nog niet voor jou beschikbaar. Je moet er in elk geval de nieuwste Instagram-versie voor hebben: 25.0.

 

blog.instagram.com/post/168221445012/171205-highlights

Laatste reacties