Magazine

Webshop: The Portugal Collection, het beste uit wijnland Portugal

Portugal heeft de laatste jaren steeds meer erkenning gekregen als wijnland. En niet zonder reden: Portugese wijnen zijn van hoge kwaliteit en kennen een heel eigen identiteit. De meest onderscheidende factor voor de Portugese wijnidentiteit is de invloed van de Atlantische Oceaan, die een verkoelende wind met zich meebrengt. Daarnaast levert de uitgestrektheid van Portugal – van de grens met Galicië tot de Algarve is de afstand zo’n 600 kilometer – een grote variatie in gemiddelde temperatuur op. Die variatie vormt de basis voor de rijke verscheidenheid aan wijnen die Portugal produceert. The Portugal Collection verzamelt de beste van al die verschillende wijnen en verkoopt ze in Roeselare, Heusden-Zolder én online, op theportugalcollection.be.

 

Karaktervolle wijnen

 

Als je de stijlvol vormgegeven webshop van The Portugal Collection bezoekt, komt Portugal je meteen tegemoet. Uitbaters Bert en Kris Jeuris zijn dan ook ware ‘portufielen’, die je bijvoorbeeld graag laten kennismaken met hun favoriete eet- en drinkadressen in Portugal. Maar de hoofdmoot op de site vormen natuurlijk de wijnen. “Vandaag bieden we de wijnen aan van meer dan twintig hoofdzakelijk kleine wijndomeinen die zeer sterk gericht zijn op het maken van karaktervolle wijnen (dus niet alleen lekker, maar ook boeiend). Dat aanbod is uniek in de wijnwereld,” vertelt mede-zaakvoerder Kris Jeuris.

 

De collectie

 

Het aanbod van The Portugal Collection bestrijkt zes wijnregio’s met elke haar specifieke tradities en smaken. Maar je kan de wijncollectie ook verkennen op basis van je eigen smaakvoorkeuren: van lichte of volle witte wijnen tot fruitige of krachtige rode wijnen. Portugal staat natuurlijk vooral bekend om zijn zoete wijnen Porto en Madeira. Logischerwijs vind je ook die in vele soorten en maten op de site.

 

 

Toenemende populariteit

 

Jeuris merkt dat de belangstelling voor Portugese wijnen snel toeneemt: “Onze webshop is het resultaat van meer dan vijftien jaar zoeken naar boeiende wijnen in Portugal, een land dat bij vele wijnliefhebbers lang ‘onder de radar’ bleef, maar inmiddels sterk aan populariteit wint. Die groeiende interesse is terecht, want Portugal maakt sinds jaar en dag goede wijnen, alleen waren ze hier niet gekend.”

 

Kopen

 

The Portugal Collection levert in België gratis vanaf een bestelbedrag van 75 euro, steeds binnen tien werkdagen na de bestelling. Mocht je in de buurt zijn, dan kan je ook terecht in de fysieke winkels in Roeselare en Heusden-Zolder. Saúde!

 

www.theportugalcollection.be


De webshops in deze rubriek worden besproken onder onafhankelijke redactie. Surfplaza heeft geen commerciële banden met de betreffende winkels.

Laatste reacties