info[]surfplaza.be
Dating Magazine
onafhankelijke bespreking van de beste datingsites
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > be2
Be2: relatiebemiddeling met succesgarantie
Laatst gewijzigd op: donderdag 28 december 2017
logo be2Be2 is één van 's werelds grootste relatiebemiddelingsbureaus. Opgericht in 2004 in Duitsland en vandaag de dag actief in 37 landen is de site goed voor - naar eigen zeggen - meer dan 16 miljoen geregistreerde gebruikers. Be2 wil een tegenhanger zijn van het 'vluchtige' daten via andere datingsites en tegenwoordig vooral apps, zoals Tinder. Voor een relatie die standhoudt is immers veel meer van belang dan elkaar leuk en aantrekkelijk vinden. Bij Be2 vormt een grondige, wetenschappelijk gefundeerde persoonlijkheidstest de basis voor het vinden van jouw soulmate.

Ledenprofiel

In België telt Be2 naar schatting 40.000 leden. De site kent geen specifieke doelgroep, maar je vindt er vooral mensen van tussen pakweg 27 en 40 jaar. Het is zeker geen datingsite voor 'vlugge' contacten. Net als grootste concurrent Parship focust Be2 op relatiebemiddeling. Dit door mensen te koppelen op basis van hun overeenkomsten. Door het grote aantal leden is de kans op succes relatief groot, al hoor je over Be2, net als over andere datingsites, nog wel eens klachten over fake-profielen. Hierover zegt Be2: "Alle leden zijn echt. Wij maken geen fake-profielen aan om het ledental kunstmatig te verhogen. Be2 contracteert evenmin dienstverleners om het aantal contacten, berichten of discussies op de site te verhogen."

Gratis persoonlijkheidstest

Be2 behoort tot de duurdere datingwebsites, maar registratie is gratis en biedt al verrassend veel mogelijkheden in vergelijking tot andere sites. Na aanmelding kan je direct de persoonlijkheidstest doen, die volgens Be2 wetenschappelijk van aard is. Na het invullen van deze test ontvang je een persoonlijkheidsprofiel met je sterke en zwakke punten. Zo kom je nog eens wat te weten over jezelf! Daarnaast geeft de test een nauwgezette omschrijving van jouw ideale partner inclusief zijn of haar zwakke en sterke punten in een relatie. De resultaten van de test kan je trouwens niet meer veranderen. Dat zou immers afbreuk doen aan de betrouwbaarheid ervan. Je eigen profiel (informatie zoals hobby's, interesses enzovoort) en je zoekcriteria (bijvoorbeeld 'regio') kan je desgewenst zelf veranderen.

Met de resultaten van de test stelt Be2 je alleen aan partners voor die ook daadwerkelijk bij je passen. Zo verlies je geen tijd om oninteressante profielen te bezoeken. Bij elk voorstel vind je de zogenaamde 'Be2-index'. Dit cijfer geeft aan hoe goed je matcht met een ander. Op het profiel van een lid kan je naast de basisinformatie ook een compatibiliteitsrapport bekijken. Via dat rapport kan je zien of jullie persoonlijkheden bij elkaar passen.

Heeft iemand jouw interesse gewekt, dan kan je hem of haar een persoonlijk bericht sturen. Nog steeds gratis dus, zij het met beperking: slechts één bericht per drie dagen, tenzij een persoon antwoordt en jij daarop reageert. Een andere vorm om in contact te geraken zijn 'Vraag het maar'-berichten. Daarbij selecteer je 5 vragen waarvan je de antwoorden van het andere lid wil weten. Je kan tot 10 van deze 'Vraag het maar'-berichten gratis versturen.

Ondanks al deze gratis mogelijkheden (in principe kan je de site onbeperkt gratis gebruiken), is er één essentiële beperking: je kan géén (duidelijke) foto's van anderen zien, zelfs de profielfoto niet. Voor velen reden om toch maar een premium-abonnement te nemen.

Prijzen en functionaliteiten

Wil je Be2 ten volle kunnen benutten en effectief kunnen daten, dan zal je een betalend lidmaatschap moeten aanschaffen. Je krijgt dan de beschikking over de volgende functies:
  • onbeperkt berichten versturen en ontvangen;
  • duidelijk zichtbare foto's bekijken;
  • zien wie jouw profiel heeft bezocht;
  • onbeperkt 'vraag het maar'-uitnodigingen versturen;
  • succesgarantie*.

* Een premium-lidmaatschap wordt automatisch verlengd, tenzij je het tijdig stopzet (lees daartoe goed de algemene voorwaarden!). Als premium-lid kan je aanspraak maken op de zogenaamde succesgarantie. Die houdt in dat je tijdens de looptijd van je premium-lidmaatschap persoonlijke contacten legt met ten minste 10 aanbevolen partners. Mocht je niet 10 verschillende personen hebben leren kennen, dan wordt je abonnement gratis verlengd.

Be2 is zeker niet de goedkoopste ontmoetingssite. Sites die aan relatiebemiddeling doen, op basis van een persoonlijkheidstest, zijn nu eenmaal een stuk duurder dan 'zoekertjessites'. Daar staat tegenover dat de kans op een geslaagde date en wellicht relatie bij Be2 en co een stuk groter is. De tarifering komt op een kleine 150 euro voor 3 maanden. Voor een heel jaar betaal je bijna 240 euro.

Hieronder de belangrijkste zaken nog eens bij elkaar.

screenshot

Factsheet Be2
Website www.be2.be
Type datingsite relatiebemiddeling
Doelgroep geen specifieke doelgroep. Iedereen, ongeacht geslacht, seksuele voorkeur en opleidingsniveau, kan zich inschrijven.
Opgericht in 2004
Actief in 36 landen wereldwijd
Maatschappelijke zetel be2 S.à.r.l.
291, Route d'Arlon
L-1150 Luxembourg
Luxembourg
Klantenservice contactformulier
Social media facebook.com/be2
Aantal leden Op 27 oktober 2014 bedroeg het aantal leden wereldwijd, naar opgave van Be2, 38.539.690.
Leeftijdscategorie gemiddeld vrouwen: 36,5 jaar
gemiddeld mannen: 36,1 jaar
Verhouding v/m 57% vrouwen / 43 % mannen
Kosten premium per maand 3 maanden: € 49.90
6 maanden: € 24.90
12 maanden: € 15.90
Betaalmogelijkheden bankoverschrijving, online machtiging, ING Homepay, KBC/CBC Online, Bancontact/Mister Cash of creditcard (Visa, Mastercard of Diners Club)
Herroepingsrecht Zoals gebruikelijk bij aankopen via internet kan je de overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van redenen schriftelijk (bijvoorbeeld per brief, telefoon, fax of e-mail) herroepen.
Opzegging Een premium-lidmaatschap kan tot 28 dagen voor het einde van de actuele looptijd worden opgezegd. Een verlengd premium-lidmaatschap is telkens tot op de laatste dag van de looptijd van één maand opzegbaar.

Aan de bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.