info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > hoe jij jezelf met een goed datingprofiel op de kaart zet
Hoe jij jezelf met een goed datingprofiel op de kaart zet
vrijdag 27 januari 2017, 12:01 uur
dating-profile
Het moment is dan eindelijk aangebroken: je besluit om je aan te melden op een datingsite. Daarop moet je een datingprofiel aanmaken en dat is nog best een lastig karwei! Want met dit profiel zet jij jezelf in de etalage. Het is jouw persoonlijke visitekaartje. Graag helpen we je daarbij een eindje op weg.

Deel alleen de juiste eigenschappen

Een goed dating profiel geeft bepaalde eigenschappen van jou weer. Maar het is natuurlijk de vraag of je met bepaalde eigenschappen de gedroomde partner vindt. Ben jij iemand die graag de diepte ingaat, inhoud belangrijker vindt dan vorm en dat ook graag terugziet in een partner? Dan is het natuurlijk onverstandig als jij jezelf profileert en aanprijst als een sexy man of vrouw. Gegarandeerd dat je daarmee het verkeerde publiek aantrekt; mensen die uiterlijk vertoon belangrijker vinden dan de persoon zelf. Zo zijn er voldoende andere voorbeelden te bedenken.

Géén opsomminglijst gebruiken maar een beschrijving

Veel mensen op datingsites plaatsen ellenlange lijstjes en sommen daarmee hun kwaliteiten, eigenschappen en interesses op. Niet doen! Niet alleen kom je daarmee zo enorm standaard over, ook geef je daarmee eigenlijk nauwelijks goede informatie over jezelf. De lezers zullen er waarschijnlijk hun eigen invulling aan geven en krijgen een verkeerd beeld van je. Verwerk bijvoorbeeld jouw eigenschappen liever in praktijkvoorbeelden. Als je liefdadigheid belangrijk vindt, vertel dan iets over jouw vrijwilligerswerk. En als je houdt van kunst en cultuur, vertel dan iets over een museum dat je nog graag wilt bezoeken.

Zorg ervoor dat men iets heeft aan jouw kwaliteiten!

Je mag jezelf op een datingsite best verkopen! Want opvallen tussen die duizenden (zo niet tienduizenden) profielen is al lastig zat. Dat betekent automatisch dat je slim moet zijn en tactieken in de strijd moet gooien. Een tactiek die op datingsites altijd goed werkt is ervoor te zorgen dat mensen iets hebben aan jouw kwaliteiten. Als je een zorgend type bent, dan scoor je vast extra punten wanneer je schrijft dat je graag voor mensen om je heen zorgt. Vertel dat je dit uiteraard ook heel graag doet voor jouw toekomstige partner... Ben je echter een ondernemend type? Dan vertel je dat samenleven met jou gegarandeerd leuke verrassingen oplevert. Verplaats je dus in jouw toekomstige partner wanneer je jouw kwaliteiten en eigenschappen beschrijft!