info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > niet alle leden op datingsites moet je serieus nemen
Niet alle leden op datingsites moet je serieus nemen
donderdag 20 april 2017, 11:25 uur
Kan je leden op datingsites op hun blauwe ogen geloven?

Veel leden liegen over kleine details

Het is opvallend hoeveel mensen op datingsites liegen over kleine details. Het blijkt uit onderzoeken dat tot 80% van de leden liegen over zaken als gewicht, lengte, leeftijd, roken enzovoort. We noemen dit leugentjes om bestwil. Want natuurlijk wil iedereen een ideaalbeeld van zichzelf scheppen om zo de kans op een afspraakje te vergroten. Want eerlijk is eerlijk: tegenwoordig ben je al een stuk minder aantrekkelijk als je rookt of ongezond leeft omdat je niet sport.

Datingsiteverslaving

Het is raar maar waar: een nieuw fenomeen is datingsiteverslaving. Veel mensen zijn verslaafd aan het dagelijks bekijken van profielen van andere leden. Het lijkt in feite op social-mediaverslaving; denk aan Facebook, Snapchat, Instagram, et cetera. Mensen die verslaafd zijn aan datingsites zijn vaak niet per se op zoek naar een relatie. Zij hebben zich uit nieuwsgierigheid aangemeld en zijn blijven hangen. Hoe herken je ze? Soms vertonen ze zelfs stalkerig gedrag en zie je ze met regelmaat spieken op jouw profielpagina. Maar tot een praatje komt het nooit... Wij raden je aan om deze mensen te negeren. Blokkeer ze eventueel als dat mogelijk is.

Fakeprofielen

Het probleem is zo oud als datingsites zelf: fakeprofielen. Iemand met een namaakprofiel is echter wel redelijk makkelijk te ontmaskeren. Vervelend zijn deze mensen echter wel. Want al gauw heb je er teveel kostbare tijd aan besteed. Meer over hoe je 'fakers' herkent in dit artikel.

Weinig vreemdgangers

Je zou denken dat op datingsites bijzonder veel mensen actief zijn die stiekem vreemd willen gaan. Maar dat blijkt helemaal niet het geval te zijn! De meeste mensen die vreemdgaan doen dat 'spontaan', als er zich plots een situatie voordoet waarin zij even niet sterk staan. Meestal dus niet met voorbedachte rade. Je kan er over het algemeen vanuit gaan dat leden die op datingsites op zoek zijn naar een relatie ook echt single zijn, tenzij het een datingsite betreft specifiek gericht op vreemdgangers.

Maak snel een afspraak

Online een date-afspraak met iemand maken moet goed voelen. Is het gevoel aanwezig en heb je hem of haar niet op halve waarheden kunnen betrappen? Vertrouw dan gewoon op je intu´tie en spreek zo snel mogelijk af. Blijf elkaar niet te lang over een weer berichten sturen. Voor de zekerheid vraag je wel zijn of haar telefoonnummer en bel je elkaar voordat je afspreekt op. Nog beter is het om met elkaar te Skypen, Facetimen of video-Whatsappen. Zo weet je zeker dat je met de juiste persoon afspreekt.

Voelt iets niet goed?

Voelt iets niet helemaal pluis? Gaan de alarmbellen rinkelen maar weet je niet precies waar het aan ligt? Spreek dan niet af en verbreek het online contact. Vertrouw op je intu´tie.