info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > 8 tips om van tinder een groot succes te maken
8 tips om van Tinder een groot succes te maken
vrijdag 3 maart 2017, 11:21 uur
tinder
Tinder is een onverminderd groot succes. Al blijft de datingapp een wat twijfelachtige reputatie houden. Misschien heb jij er ook een haat-liefde-verhouding mee? Wel, misschien gebruik je de app dan niet optimaal. Met onderstaande tips haal je het beste uit Tinder!

Lach op je foto en verberg niets

Iedereen wil graag afspreken met vriendelijke mensen, tenzij je op wel erg foute, ongure types valt natuurlijk. Probeer een foto te plaatsen op je Tinder profiel waarop je lacht. Ook een kleine glimlach is voldoende. Draag in elk geval géén zonnebril! Tinderaars zouden kunnen denken dat je dan iets te verbergen hebt... Laat je ogen zien en verberg deze niet. Jouw ogen spreken boekdelen en geven de ander een kijkje in je ziel.

Plaats een respectabele profielfoto

Sommige mensen gebruiken Tinder om op zoek te gaan naar one night stands. Maar het grote gros van de leden is op zoek naar een serieuze relatie. Toon een respectabele profielfoto waarop je bent zoals je bent. Doe je niet beter of sexier voor! Waarom zou je in een driedelig pakket op Tinder verschijnen terwijl je er in het dagelijks leven heel anders bijloopt? En waarom zou je opeens een kort naveltruitje dragen terwijl je dat normaal nooit doet? Op Tinder hoef je niet opeens alles te laten zien of je anders voor te doen. Blijf jezelf.

Waarom 'Hey! Jij bent knap!' en andere openingszinnen zo fout zijn

Voorkom dat je boring openingszinnen gebruikt als er een match is en je de ander een berichtje stuurt. Berichten zoals 'Hey, mooie profielfoto!' of 'Hé mooie dame, what's up?' zijn zó vreselijk standaard en saai dat je er waarschijnlijk geen respons op krijgt. Je mag best een complimentje geven over een mooie foto maar zorg ervoor dat je ook echt een gesprek op gang brengt. Toon interesse. Stel goede vragen en wees zelf ook niet bang om iets over je eigen leven te vertellen.

Verdwijn niet opeens maar wees eerlijk

Je maakt het daten voor de ander succesvoller wanneer je altijd eerlijk bent. Heb je een conversatie met iemand maar kom je er na verloop van tijd achter dat degene niet bij jou past? Laat het hem of haar dan eerst weten voordat je verdwijnt. Vertel ook waarom je denkt dat jullie geen goede match zijn. Zo verspilt de ander geen kostbare tijd aan jou. Mensen zullen dat waarderen en hopelijk ook anderen zo gaan behandelen.

Vind het fijn om over jezelf te praten

Wees erg geïnteresseerd in de ander maar als de ander jou wil leren kennen, dan is het niet slim om een gesloten houding aan te nemen. Als je het vreselijk vindt om over jezelf te praten, dan kunnen mensen denken dat je een laag zelfbeeld hebt of onzeker bent over jezelf. Als mensen zelf de tijd nemen om jouw vragen te beantwoorden, dan is het meer dan logisch dat jij dat ook doet! In de 'bio' heb je de ruimte om iets over jezelf te vertellen. Gebruik die ruimte ook en schrijf geen standaard teksten zoals: 'als je meer over mij wilt weten, stel dan een vraag!'. Je komt zo wel erg lui over...

Gebruik de juiste woorden in je bio!

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk aan mannen? En wat vinden mannen aantrekkelijk aan vrouwen? Vrouwen vinden mannen aantrekkelijk die ambitie hebben, gepassioneerd zijn, spontaan en optimistisch zijn, humor en zelfspot hebben, slim zijn en goed kunnen luisteren. Laat als man (indien van toepassing) dan ook een aantal van deze woorden terugkomen in je bio. Daarentegen houden mannen van vrouwen die trouw zijn, lief en zorgzaam, gepassioneerd en grappig en het belangrijk vinden om aandacht aan hun uiterlijk en gezondheid te besteden. Vrouwen die spiritualiteit belangrijk vinden hebben een streepje voor. Probeer een beetje uit te zoeken wat jouw sterke punten zijn en wees niet bang deze te benoemen.

Gebruik géén oude foto's!

Het is erg belangrijk om jezelf van de beste kant te laten zien (blijf wel jezelf!) maar plaats geen foto's die jaren geleden gemaakt zijn. Je bent daar jonger dan op dit moment. De kans is groot dat de ander zich bedrogen voelt als hij/zij jou in het echt ontmoet.

Let op je spelling en schrijfstijl

Mensen die onnauwkeurige teksten schrijven wekken bij velen ergernis op. Bedenk dat jouw profiel je visitekaartje is. Je laat daarmee een eerste indruk achter. Datzelfde geldt ook voor berichtjes die je naar andere leden stuurt. Let op je spelling en maak geen onnodige schrijffouten. Oké, niemand is perfect en een spelfout is lang niet altijd te voorkomen (de één is namelijk beter in taal dan de ander) maar wees niet slordig. Ben je geen goede schrijver? Laat dan een vriend of vriendin jouw bio controleren of schrijven. En hopelijk ten overvloede: schrijf woorden vooral NIET IN HOOFDLETTERS. Dat komt wel erg schreeuwerig en dominant over. Eindig ook niet elke zin met een uitroepteken of emoticon.