info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > ghosting: een naar fenomeen bij dating
Ghosting: een naar fenomeen bij dating
dinsdag 17 jan 2017, 09:28 uur
ghosting
'Ghosting' is een term die je op veel blogs op datingsites nogal eens tegenkomt. In dit artikel leggen we je in het kort uit wat ghosting is en waarom je direct afstand moet nemen van mensen die dit tot kunst hebben verheven.

Wat is ghosting?

Tot voor kort hadden wij ook nooit van de term 'ghosting' gehoord. Misschien jij ook niet. Maak kennis met dit vreemde fenomeen dat zich steeds vaker lijkt voor te doen. Mensen die te maken hebben met ghosting die worden van het een op andere moment in het ongewisse gelaten. Ben jij slachtoffer van dit fenomeen? Dan heb je waarschijnlijk met iemand gedatet en is het contact nadien zonder verklaring compleet stilgelegd. Er is geen enkele vorm van communicatie meer. Je ontvangt geen berichten meer van degene, geen appje, geen Facebook-bericht... Niets.... Jouw crush lijkt compleet van de aardbodem te zijn verdwenen. Hij of zij is als een spook in het niets opgelost. Vandaar ook de term 'ghosting'.

Van goed contact naar niets

Hoe herken je wanneer je door iemand wordt geghost? Dat is eenvoudig: je krijgt totaal geen respons meer op jouw pogingen om in contact te komen met hem of haar. Hij/zij negeert jou volkomen. Je begrijpt er helemaal niets meer van... Want jullie hadden zo'n goed contact en de date was, dacht jij, geslaagd. Als je opeens niets meer hoort van hem of haar na een date, dan raden we je aan om direct afstand te nemen en geen pogingen meer te doen om contact te krijgen.

Digitale communicatie is een veroorzaker

Ghosting doet zich vreemd genoeg steeds vaker voor ondervonden wij. Het komt even vaak voor bij mannen als bij vrouwen. Zelf denken we dat de digitale communicatie van tegenwoordig de veroorzaker is van dit rare fenomeen. Het is immers veel gemakkelijker om iemand in de digitale wereld te negeren dan in het echte leven. Negeren is echter wel een hl respectloze manier om iemand ‘duidelijk’ te maken dat je hem of haar niet (meer) ziet zitten.

Zelf slachtoffer?

Ben jij slachtoffer en geghost? Verbreek direct alle banden met die persoon en onderneem nooit meer een poging met hem of haar in contact te komen. Accepteer het feit en ga door met je leven. Heb jij zelf wel eens iemand compleet genegeerd op deze manier? Schaam je! Zo ga je niet met mensen om. Besef dat mensen geen apparaten zijn maar gevoelens hebben.